Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS LVM-hem Gudhemsgården erbjuder en intressant och trevlig arbetsplats med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. I arbetet som behandlingsassistent deltar du i de dagliga uppgifter som arbetet innebär. Du arbetar i team kring varje klient. Din arbetsuppgift är att kartlägga klientens resurser och behov samt motivera till fortsatt vård i frivilliga former. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att skapa en stabil och trygg miljö, därmed är det viktigt att upprätthålla en tydlig struktur med ledning av gällande lagstiftning, riktlinjer och säkerhetsrutiner. Alla insatser och åtgärder ska vägledas av SiS värdeord för bemötande respekt, omtanke och tydlighet. Vi har idag fyra avdelningar med totalt 45 platser. Under våren 2020 kommer vi öppna ytterligare en ny avdelning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behandlingsassistent, behandlingspedagog, socialpedagog, socionom, undersköterska/skötare eller innehar annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning inom området. Strukturerad dokumentation är ett krav i det dagliga arbetet. Det är meriterande med erfarenhet av målgruppens problematik och/eller arbete på institution. Det är även meriterande med utbildning och erfarenhet av MI och återfallsprevention. Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt både mot klienter och kollegor. Det innebär bland annat en god samarbetsförmåga och en god vilja att hjälpa klienterna och samtidigt kunna sätta gränser på ett konsekvent sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Provanställning sex månader tillämpas. Vi kommer löpande att kalla till intervjuer och tillträdesdatum är efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-10 Referensnummer: 2.9.1-4616-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Annelie Jonsson
Avdelningsföreståndare
010-453 62 63
Fackliga företrädare går att nå via SiS växel

010-453 40 00

Lisa Schönborg
HR-administratör
010-453 62 76


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.