Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent, 80%, tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Renforsen tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

SiS LVM-hem Renforsen i Vindeln erbjuder en intressant, händelserik och spännande arbetsplats med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Grunduppdraget är att tillse att vården genomförs och att motivera klienterna till fortsatt vård i frivilligare former. I arbetet som behandlingsassistent deltar du i dagliga praktiska göromål vilket inkluderar aktiviteter med klienter, delning av medicin och mat samt tillsammans med kollegor tillse den inre skötseln av lokalerna. Du förväntas vara kontaktperson vilket innebär att du har en närmre och stöttande roll för ett mindre antal klienter tillsammans med annan personal kopplad till respektive klient. Ni arbetar efter klientens individuellt utformade behandlingsplan. I arbetet ingår att dokumentera samtal och händelser. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att skapa en stabil och trygg miljö. Det är det viktigt att upprätthålla en tydlig struktur med ledning av gällande lagstiftning, riktlinjer och säkerhetsrutiner. Alla insatser och åtgärder ska vägledas av SiS värdeord för bemötande: respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Du ska ha en avslutad och godkänd treårig gymnasieutbildning och en lämplig, minst tvåårig eftergymnasial utbildning, som exempelvis behandlingsassistent, beteendevetare, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. Du behöver vara trygg i dig själv och utgöra en stabil och tydlig förebild. Det innebär bland annat en god samarbetsförmåga, en god vilja att hjälpa klienterna och samtidigt kunna sätta och upprätthålla gränser. Det är viktigt att du har ett professionellt och medmänskligt förhållningssätt både mot klienter, kollegor och externa kontakter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-29 Referensnummer: A918106 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Albin Öhman
Avdelningsföreståndare, Öppna avdelningen
010 - 453 55 06
Cecilia Norman
ST-OFR
010 - 453 55 32

Malin Almqvist
Avdelningsföreståndare, Slutna avdelningen
010 - 453 55 31
Louise Hägglund
SEKO
010 - 453 55 51

Merja Aahtila
SACO
010 - 453 24 09Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Intervjuer sker fortlöpande under rekryteringsperioden så avvakta inte med din ansökan. Provanställning kan komma att tillämpas.