Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.

Arbetsbeskrivning

På avdelning förekommande arbetsuppgifter. Relationsskapande arbete med ungdomar som består i att bland annat stötta, hjälpa, vägleda till en meningsfull vardag. Planera och delta i fritidsaktiviteter tillsammans med ungdomarna. Vara stöd i skolan, viss matlagning och dokumentation kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig med personlig mognad, hög nivå av självkontroll, självinsikt och ett professionellt förhållningssätt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett absolut krav. För uppdraget relevant arbetslivserfarenhet från t.ex. socialtjänst, psykiatri, missbruksvård eller annat likvärdigt arbete är önskvärt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Rekrytering löpande. Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-20 Referensnummer: A1033149
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Eva Torstensson
Avdelningsföreståndare
010-453 74 75
Cecilia Hyberg
OFR
010 - 453 74 94

Mohamad Rabani
Avdelningsföreståndare
010-453 74 45
Gunnar Albinsson
SACO-S


Alejandro Salazar
Seko
010-453 74 50Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS ungdomshem Råby är en rökfri institution. Inför anställning kommer vi begära utdrag ur belastningsregistret. OBS: Intervjuer kommer genomföras i grupp. 1/6 kl. 13.00-16.00 och 7/6 kl. 13.00-16.00