Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Projektledare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och göra skillnad för de som behöver det mest? Då har Statens institutionsstyrelse utmaningen för dig. Vi söker just nu en projektledare. I rollen som projektledare har du ett övergripande ansvar för riskbedömningar, handlingsplaner och utvärdering inför förändringar i verksamheten. Precisera den eller de förändringar som planeras innan riskbedömningen görs. I ditt arbete kommer du att planera, leda och utveckla arbetet på institutionen så att man följer de riktlinjer och lagar som styr verksamheten. Arbetsuppgifter: Ta fram en lokal implementeringsplan och kvalitetssäkra att anställda får rätt förutsättningar till de förändringar som sker i verksamheten. Ta fram handlingsplaner tillsammans med ansvariga för utbildning/handledning i behandlingsplanering och etik. Utbilda om innebörden av att vara statsanställd och informera om den gemensamma värdegrunden och de etiska riktlinjer som SiS förhåller sig till. Du skall även rapportera arbetet med kvalitetssäkringen till ledningsgrupp(LG), Institutionschef(IC) och Biträdande Institutionschef(BIC).

Kvalifikationer

Du ska inneha akademisk examen om minst 180 hp inom samhälls- eller beteendevetenskap, eller annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren finner lämplig och likvärdig. Du ska vara anställd eller tidigare varit anställd inom Statens Institutionsstyrelse. Vi söker dig som är trygg och självgående. Din lyhördhet och kommunikativa förmåga gör dig till en person som är lätt att komma överens med. Samtidigt är det viktigt att du är rakryggad och kan argumentera för din sak. Som person är du duktig på att entusiasmera och skapa engagemang i din omgivning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och god förståelse för handledning, projektledning och utvärdering. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att trivas hos oss är det viktigt att du delar våra och myndighetens värderingar; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast Eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-26 Referensnummer: 2.9.1-1390-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans Bishop
Institutionschef
010-4533201
Magnus Ekström
SACO
010-4533266

José Andrade De brito
OFR
010-4533220

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3252


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.