Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog ska Du tillsammans med avdelningsföreståndare och övriga i teamet, utveckla behandlingsarbetet , ärendehandleda personal, delta i behandlingsplanering, bedriva individualpsykoterapeutisk behandling samt, vid behov, kunna genomföra viss personalutbildning inom ramen för psykologens kompetensområden. Psykologutredningar på placerade ungdomar på institutionen kan vara aktuellt i begränsad omfattning. inom hälso-och sjukvårdsgruppen finns 2 sjuksköterskor och 4 psykologer, varav två är utredningspsykologer och två behandlingspsykologer. Du blir således en av två psykologer som i huvudsak arbetar riktat mot behandlingsavdelningarna. Psykologen är organisatoriskt underställd bitr institutionschefen.

Kvalifikationer

Leg. psykolog med erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. Du bör även ha erfarenhet av arbetsuppgifter liknande de som beskrivits ovan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att Du upplever det stimulerande att arbeta i team. Att du har ett genuint intresse för tonåringar med varierande problematik och tonårsfamiljer i svåra livssituationer. Likaså att du har förmåga att inta både ett utvecklingspsykologiskt och familjesystemiskt perspektiv i behandlingsarbetet. Institutionen har under en tid gjort en utbildningssatsning för behandlingspersonal mot utvecklingspsykologi och metoderna TBA och PBS varför kunskap och erfarenhet av KBT välkomnas. Du bör både ha god samarbetsförmåga samtidigt som du förutsätts kunna arbeta självständigt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-14 Referensnummer: 487-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Lena Henriksson
Saco
010-453 41 95

Carolin Axelsson
Avdelningsföreståndare
010-453 21 91


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Sis tillämpar regelmässigt 6 månaders provanställning Polis- och belastningsregister inhämtas och vid anmärkning väljs sökande bort. Vi anser att Du bör ha körkort för bil med manuell växellåda Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.