Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS huvudkontor söker ekonomiadministratör till redovisningsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Redovisningsenheten vid SiS huvudkontor kvalitetssäkrar och genomför ekonomiprocesser från faktura till bokslut. Enheten ansvarar bl.a. för myndighetens ekonomisystem, kund- och leverantörsreskontra, fakturering och bokslut. Myndigheten har Unit4 ERP (Agresso) som ekonomisystem och Visma Proceedo som elektroniskt fakturahanteringssystem. Enheten agerar rådgivande och stödjande till huvudkontoret, verksamhetskontoren och SiS institutioner. Enheten består av åtta medarbetare varav en medarbetare ska gå i pension och det är till denna tjänst vi söker en ekonomiadministratör. I rollen som ekonomiadministratör arbetar du i första hand med kundreskontran dvs bokföring av myndighetens samtliga inbetalningar, fakturering, underhåll och uppdatering av kundregister, påminnelser och krav. I arbetsuppgifterna ingår även att ge stöd till ekonomifunktionen på institutionerna och dokumentera rutiner och processer som rör arbetsområdet. Du kommer också att arbeta med löpande redovisning, avstämningar och delta i bokslutsarbete. Då det är en mindre enhet kommer du att vara behjälplig med övriga arbetsuppgifter som är förekommande på en ekonomiavdelning.

Kvalifikationer

Du ska ha: • Lägst gymnasieutbildning med inriktning mot redovisning/bokföring eller motsvarande • Minst 3 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift • Mycket goda kunskaper i Officepaketet Du bör ha: • Erfarenhet av ekonomisystemet Unit4 ERP (Agresso) För att trivas hos oss behöver du vara noggrann, ansvarstagande samt kunna organisera och prioritera ditt arbete så att det blir utfört i rätt tid och med rätt kvalitet. Du tar initiativ när det behövs och samarbetar lyhört med kollegor i gruppen samt med övriga medarbetare i organisationen. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse. SiS tillämpar provanställning om sex månader.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-03 Referensnummer: 2.9.1-5146-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Margaretha Enell
Enhetschef
010-453 40 12
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Carina Rydström
Rekryterare Randstad
073-343 41 51
Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Lotta Hedeby
ST/OFR
070-656 88 30Övrigt

Övrigt: I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad Arbetspsykologisk testning kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.