Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare tillsvidare100 %

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingssekreterare på SiS ungdomshem Ljungaskog är du en aktiv del av det dynamiska MGB (målgruppsbedömning) akut- och utredningsarbetet. Du ansvarar också för att ungdomarna får rätt insatser i enlighet med uppdrag, upprättar behandlingsplaner och följer upp behandlingsmål. Arbetet sker i samverkan med kommunernas socialtjänst och institutionens olika expertfunktioner som psykolog, speciallärare, sjukvård, behandlingspedagoger, nätverksutredare, missbruksutredare. Du kommer att handleda behandlingspedagoger i deras vardagliga arbete och se till att dokumentation sker enligt gällande riktlinjer. Du kommer också att jobba med andra former av metodutveckling samt har tillsammans med kollega en sammankallande roll i teamet. Du har ansvarar att sammanställa MGB och- utredning. Du planerar arbetet utifrån SiS myndighetsgemensamma riktlinjer. Du kommer att förbereda olika beslut i data system KAJ. Som behandlingssekreterare medverkar du på olika möte såsom APT, BTM och KBT. Utöver det arbetar du vid behov med verksamhetssystem Besched, Adad-inmatning.

Kvalifikationer

Relevant akademisk utbildning, såsom socionom eller annan akademisk utbildning om minst 180 hp som arbetsgivaren bedömer likvärdig, är ett krav. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en empatisk person som drivs av en vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Tjänsten kräver en hög grad av samarbetsförmåga och det är viktigt att du är bra på att planera och strukturera ditt arbete utifrån givna riktlinjer. Du behöver också ha en god förmåga att uttrycka dig på svenska, både muntligt och skriftligt. Det är meriterande om du är väl insatt i Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) samt är utbildad i motiverande samtal (MI), kognitiv beteendeterapi (KBT), Youth Level of Service/Case Management Inventory (YLS/CMI). B körkort är ett krav. Flerårig erfarenhet av socialt arbete med utsatta ungdomar och deras familjer och nätverk. Du behöver också ha tillgång till egen bil. Arbetsgivaren begär utdrag ur Rikspolisens belastnings och misstankeregister före anställning. Utgöra del i institutionens chefsberedskap.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-25 Referensnummer: 2021-11
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Dragan Mandrapa
Avdelningsföreståndare
0104597351
Ahmed Abdulal
Facklig företrädare SEKO
0104537300

Gunnar Albinsson
Facklig företrädare SACO
0104536300

Marie Eriksson
Facklig företrädare OFR
0104537300


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.