Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog natt, som kan skapa förutsättning för ett bättre liv

Arbetsplatsbeskrivning

Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent natt på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund, enhet Ekebylund, deltar du i verksamheten på avdelningen och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö genom att vara en bra och trygg förebild för våra kvinnor. I vårt uppdrag ligger förutom drogfrihet för våra klienter, att motivera kvinnorna till vidare vård. Tjänsten avser vaken natt och du kommer främst att jobba med att bygga trygga relationer och ge god omsorg. Arbetsuppgifterna varierar och man arbetar nära våra klienter på avdelningen. I arbetet ingår samtal med kvinnorna och att tillsammans med de multidisciplinära team som finns kring våra klienter, dokumentera och bidra till utredningsarbetet. En betydande del av arbetet innebär beteende observationer som skall dokumenteras, visitationer av avdelningarna samt vara behjälplig med praktiska göromål samt viss städning. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet. Tjänsten avser tjänstgöring natt.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, därför behöver du vara lyhörd och ha ett stort intresse av att arbeta med kvinnor som har en missbruksproblematik. Du är en varm och empatisk person och har en grundmurad positiv människosyn. Du ska ha god samarbetsförmåga och en god språklig förmåga i tal och skrift. Du ska ha undersköterskeutbildning eller en tvåårig eftergymnasial utbildning som behandlingsassistent- eller socialpedagog alternativt annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning. Dokumenterad erfarenhet inom missbruk/psykiatri eller målgruppen krävs. Körkort i minst två år krävs för arbete på enhet Ekebylund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Snarast efter överenskommelse med 6 månaders provanställning inledningsvis.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-17 Referensnummer: 2.9.1-5533-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Gisslén
Avdelningsföreståndare
010-453 25 51
Laila Linde
Seko
010-4532520

Marjo Luodelahti
Avdelningsföreståndare
010-453 25 41
Linda Majonen
Saco
010-4532514

Per Börgesson
OFR
010-4532542Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.