Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssamordnare inriktning MI till SiS Ungdomshem Långanäs, avdelning Änglagården

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Avdelningen Änglagården är en låsbar behandlingsavdelning, vilket innebär att du kommer möta ungdomar som är placerad enligt LVU, för att bryta olika former av riskbeteenden. Avdelningen har plats för 7 ungdomar, flickor, i åldrarna 16-21 år. Nu söker vi dig som vill vara med och utvecklas i en ny, spännande roll som behandlingssamordnare med programansvar för MI (Motiverande samtal). I uppdraget som behandlingssamordnare ingår att planera, genomföra och följa upp programverksamhetens aktiviteter samt ansvara för att programverksamheten genomförs. I arbetet ingår att ansvara för arbetssättet gällande MI och säkerställer att avdelningen arbetar utifrån MI som förhållningssätt. I rollen ingår också att fungera som som MI-coach, vilket innebär att du handleder och coachar dina kollegor för att utveckla behandlingsarbetet på avdelningen. I uppdraget ingår även ett särskilt ansvar för skattningsformulär och dokumentation. Arbetsuppgifterna innebär att att ha enskilda samtal med ungdomar och i samverkan med behandlingssekreterare bidra till upprättande av behandlingsplaner för kartläggning av ungdomars och klienters behov av behandlingsinsatser. Du kommer även delta i behandlingskollegium. Den största delen av tjänsten innebär ändå att vara en del i behandlingsteamet runt ungdomarna i den dagliga verksamheten och möta ungdomarnas mående och behov samt arbeta med att bygga trygga relationer och motivera ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Vanligt förekommande arbetsuppgifter, utöver det direkta behandlingsarbetet är dokumentation, matlagning, lokalvård samt individanpassade insatser och stöd för ungdomarna gällande nätverk och familj. Är du inte redan utbildad MI-coach så erbjuder vi utbildning inom SiS egna verksamhet. I samband med att du påbörjar din anställning kommer genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha lämplig högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig högskoleutbildning, alternativt 2- årig yrkeshögskola tillsammans med en gedigen erfarenhet av programverksamhet. Du som söker ska också ha goda IT-kunskaper samt svenska kunskaper både i tal och skrift. Körkort är också ett krav. För att lyckas i rollen hos oss ser vi att du som söker är lugn, trygg och stabil med god självinsikt. Du samarbetar väl med andra genom att lyssna och tydligt framföra ditt budskap. I möten talar du klart, välformulerat och engagerat både för små och stora grupper. Du har dessutom en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar genom att anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap. Vidare är du socialt utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och skapar enkelt nya kontakter. Som person tar du stort ansvar för dina arbetsuppgifter och du strukturerar och planerar själv dina processer. Slutligen är du duktig på att handleda kollegor och du löser uppkomna konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förutsätter också att du har ett genuint intresse för vår verksamhet samt av MI och en vilja att bidra till programverksamhets utveckling. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar därför alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med provtjänstgöring.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-18 Referensnummer: 2.9.1-2344-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Rickard Tan
Avdelningsföreståndare
010-4533641
Håkan Karlsson
OFR
010-4533600

Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00


Övrigt

Övrigt: