Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent, sommar- & timvikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Renforsen tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Skulle du vilja ha ett arbete där din förmåga att skapa relationer kommer att vara avgörande för din framgång i arbetet? Lockas du av tanken att du på daglig basis skulle kunna göra skillnad i någon annans liv? Är du en förtroendeingivande person som är bra på att lyssna och stötta andra? Skulle du vilja tillhöra en arbetsgrupp med riktigt stark sammanhållning som stöttar varandra? Då borde du söka till oss. I arbetet som behandlingsassistent kommer du att delta i den dagliga verksamheten där du kommer att medverka i aktiviteter både på och utanför institutionen, samt utförande av dokumentation. I dina arbetsuppgifter ingår det att i samarbete med dina kollegor arbeta för att motivera klienterna till behandling. Tillsammans med övrig personal är du en förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För oss är det viktigt att du är positiv, tydlig, förtroendeingivande, kan sätta gränser och har ett professionellt bemötande av våra klienter. Vi förutsätter att du har en gymnasial utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet från missbruksvård/psykiatri eller har, eller läser en, relevant utbildning såsom behandlingsassistent, socionom eller liknande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Deltid Enligt ö.k.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-23 Referensnummer: A931758 - Kopia (3)
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malin Almqvist
Avdelningsföreståndare, Slutna avdelningen
010 - 453 55 31
Cecilia Norman
ST-OFR
010 - 453 55 32

Marica Forsgren
Tf avdelningsföreståndare, Öppna avdelningen
010-453 55 19
Lena Malm
SEKO
010 - 453 55 00

Louise Hägglund
Behandlingsassistent, samordnare
010-453 55 51
Merja Aahtila
SACO
010 - 453 24 09
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.