Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter som vill göra livsviktig skillnad under natten

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu behandlingsassistenter till sommarvikariat på SiS ungdomshem Tysslinge som är placerad straxt utanför Södertälje. Verksamheten tar på socialtjänstens uppdrag emot pojkar i åldrarna 16-21 år som är i akut behov av vård. I arbetet som behandlingsassistent ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Övriga uppgifter är bland annat dokumentation och motivera ungdomarna i det dagliga arbetet. Arbetstiden är schemalagd med tjänstgöring dagtid, kvällar och helger. Vi söker nu timanställda som är intresserade av främst nattjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbete. Vi ser också att du är en trygg vuxen förebild för våra ungdomar som arbetar utifrån myndighetens riktlinjer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha: • Fullständig gymnasial utbildning • Erfarenhet av ungdomsnära arbete Meriterande: • Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete • Utbildning inom MI (Motiverande samtal) och/eller ART (Aggression replacement training) samt • Högskoleexamen inom beteendevetenskap • Tidigare arbete inom socialtjänst, psykiatri eller kriminalvård • B-körkort då resor kan förekomma i arbetet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Intervjuer och tillsättning sker löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-31 Referensnummer: D-nr: 2.9.1-985-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Simon Solgård
Personaladministratör
010-453 42 17
ST/OFR - Jenny Kingstedt

010-453 40 77

SEKO - Mika ErkkonenSACO - Pontus Poysti

010-453 42 90


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här