Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska till SiS LVM-hem Lunden, avdelning Karlsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Enheten i Lund tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa. Enheten i Höör tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en sjuksköterska med tjänstgöring vid SiS LVM-hem Lunden, avdelning Karlsvik i Höör. Vårdarbetet utgår alltid från patientens individuella behov. Du kommer att arbeta med bedömning och behandling av patienters fysiska och psykiska hälsa. Arbetet består framför allt av omvårdnad, läkemedelshantering samt samverkan med andra vårdgivare. Du kommer att arbeta i team med andra sjuksköterskor, läkare, psykologer och behandlingspersonal. Du kommer också att medverka i behandlingskollegium där behandlingsplaner upprättas och följs upp. Arbetet är varierande, utmanande och verksamheten är under en ständig utveckling där du har stor påverkansmöjlighet. Dokumentation sker i journalsystemet TakeCare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet och gärna specialistutbildning i psykiatrisk vård eller som distriktssköterska. Personliga egenskaper Vi söker dig som vill och kan arbeta både självständigt och i grupp samt är trygg i din yrkesroll. Du är flexibel, ansvarstagande och har en empatisk förmåga. Vi ser även att du kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Körkort är ett krav. Arbetslivserfarenhet inom missbruk och/eller tvångsvård är meriterande. God förmåga att bemöta klienter på ett lugnt och tryggt sätt även vid situationer som kan upplevas som hotfulla. Vi tillämpar provanställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-23 Referensnummer: 2.9.1-2877-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Charlotta Sörman
IAS och chef för SSK-gruppen
010-453 3011
Patrik Riborg
SEKO
0104533040

Hans Jarlstad
SACO
010-453 3024

Helen Eriksson
OFR
010-453 3091


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.