Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Då vi vidareutvecklar vårt hälso- sjukvårdsuppdrag, utökar vi nu vårt team. Vi söker nu en legitimerad sjuksköterska till SiS ungdomshem Margretelund. Vill du ingå i ett behandlingsteam med andra yrkesgrupper och skapa livsviktig förändring för utsatta ungdomar? Då är arbetet som sjuksköterska hos oss något för dig. Som sjuksköterska på SiS ungdomshem Margretelund har du ett stimulerande, självständigt och utmanande arbete där du gör skillnad för ungdomar med en många gånger komplex och omfattande problematik. Förutom omvårdnad och läkemedelshantering kommer du också att delta i vårt elevhälsoteam, utbilda och vägleda i hälso- och sjukvårdsfrågor samt förbereda och delta i läkarrond. Vi arbetar med personcentrerad vård där individen är i fokus. Du ingår i ett team om tre sjuksköterskor och är delaktig i behandlingsplanering tillsammans med yrkesgrupper som läkare, psykolog, lärare och behandlingspersonal. Låter det intressant är du varmt välkommen med din ansökan. Du kommer att arbeta på två orter, Lidköping och Falköping.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Tidigare arbete inom psykiatri eller missbruksvård är meriterande, liksom tidigare erfarenheter av arbete med barn och ungdomar. Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig som brinner för att jobba med de mest utsatta i samhället, har en humanistisk människosyn, gott bemötande, positiv grundinställning och god samarbetsförmåga. Du är tydlig, stabil, flexibel, stresstålig och kan sätta gränser. Du ska kunna lägga upp ditt arbete och arbetsdag självständigt, ta eget ansvar, vara en trygg förebild åt våra ungdomar. Vi ser också det som en viktig egenskap att vara lösningsfokuserad. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. I dina arbetsuppgifter ingår också att utbilda, utfärda och följa upp delegationer för läkemedelshantering på institutionen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort krävs då resor förekommer i tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. Löpande intervjuer varvid tjänsten kan bli tillsatt innan ansökningsdagens utgång. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-01 Referensnummer: 3904-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hege Magnusson
T.f. Hälso och sjukvårdschef
010-453 35 00
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Margareta Jonsson
tf Institutionschef
010-453 35 00
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi tillämpar arbetsprov och tester vid rekrytering. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Friskvårdsbidrag erbjuds alla anställda. I staten finns även många förmåner, se vidare på; https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/formaner/ Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här