Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog till SiS ungdomshem Tysslinge.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta med unga killar i en spännande forensisk miljö. Som psykolog på SiS ungdomshem Tysslinge arbetar man såväl med akuta bedömningar av akutplacerade ungdomar enligt LVU som mer långsiktiga, framåtsyftande evidensbaserade behandlingsinsatser för ungdomar som dömts till sluten ungdomsvård. I psykologrollen ingår även att genomföra neuropsykiatriska utredningar, handleda personal och att hålla utbildningsinsatser i exempelvis suicidprevention och KBT för behandlingspersonal. Som psykolog kommer du genom dina handlednings- och utbildningsinsatser att verka kvalitetssäkrande i den akutvård som bedrivs på avdelningarna. Du har en viktig roll i det självmordspreventiva arbetet på institutionen. Din kunskap kommer vara något som värdesätts i institutionens utvecklingsarbete, varför vi gärna ser en initiativrik person som gärna intresserar sig för institutionens uppdrag i stort samt känner ett stort mått av engagemang för ungdomsgruppen. SiS erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, det finns ett etablerat samarbete för psykologer på central nivå genom årliga konferenser och deltagande i olika forskningsprojekt kan förekomma. Du kommer att ha ett nära samarbete med sjuksköterskor, utredningssekreterare, avdelningsledning och avdelningspersonal vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Som person är du trygg och stabil med välgrundade, tydliga värderingar som styr ditt dagliga arbete samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi kommer utifrån detta lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Du ska: * Vara legitimerad psykolog. Vi ser det som meriterande: * Om du har erfarenheter från arbete med missbruk, kriminalitet och antisocialt beteende, samt psykiatri. *Om du har specialistutbildning i forensisk eller klinisk psykologi Vänligen bifoga betyg/intyg till din ansökan som visar att du är utbildad psykolog.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Kontorstid, flextidsavtal tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-31 Referensnummer: 2.9.1-4715-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Albin Öhman
Biträdande institutionschef
010-453 42 02
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Sofia Pettersson
HR-generalist
010-453 42 17
Pontus Poysti
SACO
010-453 42 90

Mika Erkkonen
SEKO
0725300741Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.