Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarlig social problematik inte sällan i kombination med missbruksproblematik och ibland med neuropsykiatriska tillstånd. Denna vård bedrivs vid 24 särskilda ungdomshem enligt LVU eller LSU. Myndigheten bedriver också missbruksvård för vuxna enligt LVM vid 11 institutioner. SiS har totalt 35 institutioner över hela landet. SiS Ungdomshem Ryds brunn är ett särskilt ungdomshem tillhörande Statens Institutionsstyrelse (SiS). Institutionen har 21 platser för pojkar i åldern 12-16 år.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på ungdomshemmet kommer du att arbeta med den hälso- och sjukvårds samt skolhälsovård som myndigheten bedriver. Du ingår i ungdomshemmets enhet för hälso-och sjukvård, och är underställd institutionschefen. I enheten ingår även psykolog samt en läkare/psykiater på konsultbasis. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att - självständigt bedöma, planera, organisera och utföra medicinska behandlings- och omvårdnadsinsatser för ungdomarna som vistas på ungdomshemmet - ansvara för att utbilda, instruera och delegera delar av hälso- och sjukvårdsuppgifter till personal inom ungdomshemmet - samverka med skolan för att planera och genomföra insatser inom elevhälsan - samverka med respektive avdelning för behandlingsplanering - samordna och bidra i det systematiska kvalitetsarbetet - sköta vissa administrativa arbetsuppgifter som beställningar av skyddsmaterial och förbrukningsmaterial - i samarbete med verksamhetschefen ta fram lokala rutiner, checklistor m m baserat på övergripande riktlinjer och föreskrifter Du dokumenterar i patientjournalsystemet Take Care och KAJ. Det senare är myndighetens verksamhetssystem för behandlingsplanering. Som sjuksköterska på Ryds brunn ingår du även i ett nätverk för SiS sjuksköterskor i Södra verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med minst tre års yrkeserfarenhet. Vi tror att erfarenheter från kommunal hälso- och sjukvård är hjälpsamma för ditt arbete på Ryds brunn. Som sjuksköterska är du tydlig i din kommunikation och har lätt att samarbeta med andra. För att trivas i rollen bör du vara trygg och säker i din yrkesroll, tycka om självständiga ansvarsområden och ha ett sinne för ordning och reda. Du är van vid att prioritera bland dina arbetsuppgifter och bör kunna hantera de flesta uppkomna situationer med ett lugn. Din förmåga att möta ungdomar med komplex problematik är väl utvecklad. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med övrig personal och dokumentera det som verksamheten kräver. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet då tjänsten innebär en stor del självständigt arbete tillsammans med höga krav på samarbetsförmåga. Det är meriterande med relevant specialistutbildning inom området såsom t ex psykiatri, barn, och öppen hälso- och sjukvård. Det är även meriterande med kompetens motsvarande steg 1 i KBT för att inom ramen för tjänsten t ex kunna arbeta med ungdomarnas oro, ångest och sömnproblem.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse. Provanställning, 6 månader, tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-18 Referensnummer: Dnr 2.9.1.4089-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Camilla Larsson
Biträdande institutionschef
010-4536902
Åke Gummesson
Behandlingsassistent SACO
010-4536918

Lars Fredriksson
Institutionschef
010-4536901
Stefan Nyberg
Facklig företrädare OFR
010-4536911

Jessica Wickström
Facklig företrädare SEKO
010-4536918Övrigt

Övrigt: Kontakta biträdande institutionschef Camilla Larsson för frågor om tjänsten vecka 24-28. Kontakta institutionschef Lars Fredriksson för frågor om tjänsten vecka 29 och framåt. Arbetstiden är förlagd till dagtid och innebär inget helgarbete. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort B fodras. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.