Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Eknäs Ungdomshem söker Behandlingsassistenter - tillsvidareanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Eknäs tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en behandlingsassistent på tillsvidareanställning. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar och är delaktig i behandlingsarbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. Du deltar i det dagliga arbetet på avdelningen och hjälper ungdomarna i vardagsnära insatser, vilka kan handla om med städning, tvätt och matlagning. Du är uppmärksam på ungdomarnas mående och agerar utifrån behov. Dokumentation är också en viktig del i ditt arbete som behandlingsassistent.

Kvalifikationer

Du ska ha gymnasieexamen och önskvärt är även en eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete (exempelvis KY/YH). Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, till exempel inom psykiatri, LSS, HVB-hem, SiS eller kriminalvården är meriterande. Som behandlingsassistent ska du vara tålmodig, pålitlig, trygg, gränssättande och kunna behålla lugnet i stressiga situationer. Du ska även ha lätt för att samverka med såväl ungdomarna som med dina medarbetare. Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna. Du ska ha B-körkort. Goda kunskaper i svenska är av vikt, både i tal och skrift, då det förekommer en hel del dokumentation. Annan språkkunskap såsom exempelvis arabiska är också meriterande. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-26 Referensnummer: A1146553
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Thorbjörn Sundh
Institutionschef
010-453 26 01

Alexander Pellettieri
Bitr. Institutionschef
010-453 2602

Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.