Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Eknäs behöver dig.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Eknäs tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Arbetet på Eknäs syftar till att ge våra placerade pojkar god omvårdnad och omsorg och att motivera till hållbar förändring över tid. Vård och behandling bedrivs under alla dygnets timmar, året runt, vilket innebär att du alltid arbetar tillsammans med ungdomarna och kollegorna när du är på jobbet. Arbetet innebär dag-, kvälls- och nattjänstgöring samt helgarbete. I ditt uppdrag ingår att bygga trygga relationer med ungdomarna och att arbeta med utvalda och väl beprövade behandlingsmetoder. Du kommer att jobba med kontaktpersonskap, stödsamtal, dokumentation, individanpassade insatser och familje- och nätverksarbete. Du kommer ha många kontakter både inom och utanför institutionen med bland annat psykologer, lärare, sjuksköterskor och socialtjänst. I dina arbetsuppgifter ingår att dokumentera och göra journalanteckningar, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har några års yrkeserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och samarbetsförmåga, och vid ditt intresse av att arbeta med ungdomar i en utsatt situation. Som person är du lugn, trygg och stabil och har god självinsikt. Vid tillämpar registerutdrag vid en eventuell anställning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-16 Referensnummer: 2314-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Moshe Sinita
Avdelningsföreståndare
010-453 26 21
Conny Almlöf
SEKO
010-453 26 00

Rolf Bergenstråhle
Avdelningsföreståndare
010-453 26 41
Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Sandra Assisi
Avdelningsföreståndare
010-453 26 31
Stefan Karlsson
OFR/ST
010-453 26 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Lön enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning och individuell lönesättningen. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.