Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Brättegården söker lärare i svenska.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Brättegården är ett av statens institutionsstyrelses ungdomshem, beläget i Vänersborg, där flickor i åldrarna 14-20 år är placerade, omhändertagna enl. LVU. Elevernas problematik är skiftande, men kan bestå i relationsstörningar, drogmissbruk, kriminalitet och/eller andra psykosociala problem. Ofta har eleverna en bristfällig skolgång bakom sig. Lärarna är organiserade i ett lärarlag, bestående av 10 lärare, där du kommer att vara en i teamet som ansvarar för elevernas skolgång och verksamhet under dagtid.

Arbetsbeskrivning

Brätte skola som är en del av Brättegårdens ungdomshem ligger naturskönt vid stranden av Vänern och erbjuder ett inspirerande arbete i en inspirerande miljö. Vi arbetar med små elevgrupper utifrån varje elevs mognad, kunskapsnivå och behov och utifrån skolverkets styrmedel inom grundskolan samt gymnasiet och du har därmed möjlighet att genom en hög grad av individualisering göra skillnad. Kunskapsutveckling och resultat är viktiga faktorer men utifrån ett helhetsperspektiv är de mjukare målen i styrdokumenten ständigt närvarande och det är genom dem som mycket av samverkan med behandlingen sker. SiS-skola är inne i ett intensivt utvecklingsskede både nationellt och lokalt och det finns stora möjligheter till att delta i det arbetet. Brätte skola har en väl utvecklad elevhälsa och ett EHT som genom sin goda förankring i institutionen kan skapa förutsättningar för samverkan på både grupp- och individnivå. Lärarna på Brättegården har semesteranställning enligt statligt avtal. Vi använder provanställning.

Kvalifikationer

Vi söker legitimerade lärare med intresse och/eller erfarenhet av arbete med elever som kan behöva stöd och hjälp i att komma upp på banan. Elever som vill, men som inte alltid kan, utifrån olika historik. Nu söker vi en lärare med behörighet i svenska. I detta arbete har du möjlighet att påverka elevernas utveckling och vi söker dig som har förmågan att motivera till studier samt förmåga att skapa bärande relationer. Viktigt är att kunna se individen bakom beteendet. Du har intresse och förmåga att arbeta på olika kursnivåer från grundläggande till och med gymnasial nivå i dina ämnen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du skall ha uppnått en personlig mognad. Givetvis vill vi att du har god datorvana och intresse för att använda dator och andra digitala plattformar i undervisningen. Vidare har du god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete samt förståelse för att utbildningsverksamheten ibland påverkas av säkerhets eller behandlingsaspekter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, som en tillit till barn- och ungdomars vilja att lära samt en förmåga att möta och hantera uttryck för frustration. Du ska inneha körkort klass B.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Tillträde 2019-08-12 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-30 Referensnummer: 2.9.1 01534-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Magnus Carlsson
Rektor
010-4532780
Hans Nyholm
OFR
010-453 27 06

Martin Rapp
SEKO
010-4532798

Christoffer Bäckström
SACO
010-4532794


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. SiS använder provanställning.