Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sis ungdomshem Ljungaskog söker Specialpedagog 100 %

Arbetsplatsbeskrivning

Statens Institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård och behandling för ungdomar med allvarliga psykosociala problem samt för vuxna med missbruk. Vården bedrivs på särskilda ungdomshem och LVM-hem. SiS Ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga är ett särskilt ungdomshem med plats för 27 flickor i åldrarna 16 – 20 år, fördelat på fyra avdelningar. Flickorna placeras på Ljungaskog av hemortskommunen enligt LVU. SiS Ungdomshem Ljungaskog ingår i Statens Institutionsstyrelse, se www.stat-inst.se. Örkelljunga ligger i nordvästra Skåne, beläget i naturskön skogstrakt. SiS Ungdomshem Ljungaskog bedriver skola året runt för sina ungdomar och undervisningen utgår från elevernas behov och förutsättningar, inom ramen för gymnasieskolans introduktionsprogram.

Arbetsbeskrivning

Är du specialpedagog och söker nya utmaningar? Utmaningar som du med största sannolikhet inte får på någon annan arbetsplats? Utmaningar som kommer att kräva ditt yttersta och vars resultat verkligen gör skillnad? Då ska du söka denna tjänst hos oss! I rollen som specialpedagog på Lärdomsskolan på SiS Ungdomshem Ljungaskog kommer du att tillsammans med rektor vara en central figur i det specialpedagogiska utvecklingsarbetet på institutionen där även processledning inom ramen för EHT ingår. Dina arbetsuppgifter innefattar vidare kontinuerlig handledning och fortbildning av personal samt att vara ett aktivt stöd för våra elever i det dagliga arbetet där du även förväntas arbeta med våra elever enskilt och i mindre grupp vid behov. En del av ditt uppdrag kommer även innefatta mentorskap samt att medverka i framställandet av målgruppsbeskrivningar samt att skriva pedagogisk utlåtanden som båda är en del av det uppdrag som ingår i institutionens akut- respektive utredningsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare samt har specialpedagogexamen. Du har vidare erfarenhet av att arbeta som specialpedagog i grundskolan och/eller i gymnasieskolan och har god kännedom och kunskap inom området NPF. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på introduktionsprogrammen och av att arbeta med nyanlända elever. Vidare är du väl förtrogen med olika specialpedagogiska verktyg och teorier, att göra pedagogiska kartläggningar och tester samt arbeta med kompensatoriska hjälpmedel där digitala redskap är en självklarhet. I klassrummet präglas din verksamhet och undervisning av ett lågaffektivt bemötande och du har en förmåga att skapa en positiv studieatmosfär där du utmanar och inspirerar eleverna att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, men även att utveckla sina sociala förmågor, utifrån enskilda förutsättningar. Eleverna är alltid i fokus för ditt arbete och du är nyfiken och motiverad till att hitta vägar till framgång hos varje elev. Du visar alltid ett stort engagemang och tålamod där du har tilltro till elevernas förmåga. Genom ditt förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. För att du ska lyckas i ditt uppdrag förutsätter vi att du är en tydlig pedagogisk ledare med god struktur och att du har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt där även beprövad erfarenhet är en självklar grund att stå på. Du har vidare en god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, arbetar systematiskt och följer upp och utvärderar ditt arbete kontinuerligt. Det är meriterande om du har någon form av processledarutbildning, eller någon annan form av relevant ledarskapsutbildning, alternativt erfarenhet från att leda grupper eller arbetslag inom skolan. Dina kunskaper i svenska språket är goda både i tal och i skrift då en del av din tjänst innefattar att skriva pedagogiska utredningar och pedagogiska utlåtanden. Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande. Du har B-körkort. Vi tillämpar provanställning. Arbetsgivaren begär utdrag från Rikspolisstyrelsens register före anställning. Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid / deltid Enl överenskommelse Anställningsform: semestertjänst.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-21 Referensnummer: 2019-09 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christian Stenbacke
Rektor
010/453 73 11
Mariana Nilsson, OFR
Behandlingsassisent
010/453 73 00

Martin Rapp, Seko
Behandlingsassistent
0104532798

Lars-Eric Lönnegren
Lärare
010/453 73 29


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.