Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Sundbo söker engagerad Studie- och yrkesvägledare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

SiS har ansvar för alla inskrivna ungdomars utbildning oavsett problematik eller placeringsform. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. På Sundboskolan sker nästan all undervisning inom ramen för introduktionsprogrammen. I rollen som studie- och yrkesvägledare informerar och vägleder du elever inför studie- och yrkesvalssituationer, både enskilt och i grupp. Eleverna på Sundboskolan har skiftande erfarenheter och resultat från tidigare skolgång, elevunderlaget skiftar kontinuerligt under ett läsår samt består av elever från hela Sverige. En stor utmaning i arbetet ligger i att hitta lämpliga utbildningsvägar och framåtsyftande planeringar för alla elever. Detta innebär att du har mycket kontakter med olika externa aktörer. Som Studie- och yrkesvägledare är en av dina uppgifter att vara en länk mellan skolan och behandlingsplanerarna där ditt ansvar är att tillvarata elevernas behov av utbildning. Sundboskolan är en liten enhet med korta kommunikationsvägar mellan de olika yrkesgrupperna. Det finns stora möjligheter och friheter för den som vill vara med och utveckla verksamheten både på Sundboskolan lokalt men även på nationell nivå i t.ex. SiS Syvnätverk.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är utbildad Studie- och yrkesvägledare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som SYV inom något introduktionsprogram. Du är initiativrik, engagerad, strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra yrkesgrupper som behandlingsassistenter/behandlingssekreterare, psykologer och socialtjänst, samt har god dokumentationsvana. Du har en förmåga att möta och ta dig tid att möta olika typer av elever. Vi ser också att du är en god och trygg förebild åt våra ungdomar och för att lyckas är det viktigt att du kan identifiera och möta elevers behov med höga realistiska förväntningar. Personlig lämplighet prioriterat.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-23 Referensnummer: 2.9.1-02632-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malte Karlsson
tf. rektor
0104535102
Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12

Rickard Dejestam
Specialpedagog
0104535104
Christofer Björkskog
SACO-S
010-453 52 32

Per Hellstrand
OFR/ST
070-257 65 71Övrigt

Övrigt: Flera lärare/medarbetare på SiS ungdomshem Sundbo pendlar från närliggande orter som tex Västerås och dessa samåker i stor utsträckning till arbetsplatsen. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.