Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Engelsklärare, deltidsvikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS har ansvar för alla inskrivna elevers utbildning oavsett problematik. Alla elever som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. Undervisningen sker i mindre grupper där förutom elever och lärare även behandlingsassistenter ingår. Lärarna utgör ett arbetslag där de i ett tätt samarbete planerar, undervisar, utvärderar och utvecklar skolarbetet på institutionen. I arbetet ingår handledning och fortbildning. Samverkan sker regelbundet med behandlingspersonalen på avdelningarna. Som lärare har du tid till att individanpassa varje enskild elevs skolgång. Utöver detta finns tid avsatt för bland annat för- och efterarbete, dokumentation och samplanering med övriga lärare i arbetslaget.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad och behörig lärare i Engelska. För arbetet krävs att du är en mogen och stabil person med stort tålamod. Du har förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer. Det krävs att du har en mycket god samarbetsförmåga och att du är duktig på att skapa relationer. Du ska kunna uttrycka dig väl i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Det är meriterande om du har erfarenhet av målgruppens problematik och institutionserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att samarbeta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Deltid Vikariatet är på 75 % och sträcker sig till höstterminens slut i december 2019.

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-16 Referensnummer: 2.9.1-4514-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Julia Persson
Rektor
010-4532407
Merja Aahtila
SACO


Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40

Elisabeth Nordin
SEKO
010-453 57 87


Övrigt

Övrigt: Vi kommer att intervjua kandidater löpande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.