Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SIS Ungdomshem Johannisberg i Kalix söker Behandlingsassistenter som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Avdelningarna i Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker ett antal behandlingsassistenter för tillsvidareanställning på SIS Ungdomshem Johannisberg som är placerad i Kalix. Verksamheten tar på Socialtjänstens uppdrag emot pojkar i åldrarna 16-21 år som är i akut behov av vård, samt verkställer Sluten ungdomsvård. I arbetet som behandlingsassistent ingår planering, behandling, och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Det ingår i tjänsten att fungera som en kontaktperson åt en eller flera ungdomar. Övriga arbetsuppgifter är bland annat dokumentation, externa kontakter och praktisk färdighetsträning på avdelningen, tillsammans med ungdomarna.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasial utbildning och en tvåårig eftergymnasial utbildning inom adekvat område. Ex Yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete. Meriterande är utbildning inom MI (Motiverande samtal) och/eller ART (Aggression replacement training) samt högskolepoäng inom beteendevetenskap. Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbete. Vi ser också att du är en trygg vuxen förebild för våra ungdomar som arbetar utifrån Myndighetens riktlinjer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid / deltid Så snart som möjligt efter 2019-09-01

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-25 Referensnummer: A892701
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mats Morin
Avdelningsföreståndare
010-4532071
Tomas Lundbäck
SEKO
010-453 20 00 vxl

Niclas Boström
Avdelningsföreståndare
010-4532031
Åsa Sternelöv
OFR
010-4532000 vxl

Roland Markinhuhta
SACO
010-4532024Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.