Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Sundbo söker engagerad lärare i Matematik

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

SiS har ansvar för alla inskrivna ungdomars utbildning oavsett problematik eller placeringsform. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. På Sundboskolan sker nästan all undervisning inom ramen för introduktionsprogrammen. Eleverna på Sundboskolan har skiftande erfarenheter och resultat från tidigare skolgång vilket innebär att undervisningen sker på olika nivåer. Då elevunderlaget skiftar under ett läsår är en utmaning att ha förmågan att skapa lektionsplaneringar som en elevgrupp med skiftande bakgrund kan tillgodogöra sig. Att utveckla undervisningen mot att möta eleverna på ett mer grupporienterat arbetssätt är ett av våra pågående utvecklingsarbeten. Undervisningen bedrivs i en mindre grupp elever vilket gör att man som lärare har goda möjligheter till anpassning av undervisningen samt att man har tid att lära känna och kunna möta alla elever utifrån deras behov. Till stöd för verksamheten finns elevhälsoteam, SYV, behandlingssekreterare och behandlingsassistenter. Det finns stora möjligheter och friheter för den som vill vara med och utveckla verksamheten både på Sundboskolan lokalt men även på nationell nivå i t.ex. SiS ämneslärarnätverk.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare eller är i slutet av din lärarutbildning med minst behörighet att undervisa i åk 7-9, med matematik som del i behörigheten. Du är intresserad av att arbeta med elever som inte alltid passar in i mallen. Du är engagerad, flexibel och har lätt för att samarbeta med andra yrkesgrupper som psykologer, behandlingsassistenter och socialtjänst, samt har god dokumentationsvana. Vi ser också att du är en god och trygg förebild åt våra ungdomar och för att lyckas är det viktigt att du kan identifiera och möta elevers behov med höga realistiska förväntningar samt motivera och leda eleverna mot sina mål och skapa trygg lärmiljö inom ramen för den mindre undervisningsgruppen. Personlig lämplighet prioriterat.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-16 Referensnummer: 2.9.1-02487-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malte Karlsson
tf. rektor
0104535102
Cecilia Bergsten
Saco-s
010-453 22 39

Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12


Övrigt

Övrigt: Flera lärare/medarbetare på SiS ungdomshem Sundbo pendlar från närliggande orter som tex Västerås och dessa samåker i stor utsträckning till arbetsplatsen. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Att arbeta som lärare innom SiS