Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent, sommar- och timvikarier

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Renforsen tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Arbetet består av att ge klienterna en stabil och meningsfull vardag på avdelningen. Det kan vara att aktivera klienterna med t ex promenader och gym, samt stötta dem i praktiska frågor som uppkommer. I början av sin tid på Renforsen behöver klienterna hjälp och stöd med många saker, vilket gör att dagarna kan vara väldigt skiftande. Vi arbetar hela tiden motiverande och stöttande för att klienterna ska bibehålla drogfrihet och kunna gå vidare till andra vårdformer under LVM-tiden. Det ingår även praktiska sysslor såsom städ, kök och tvätt. Även delegering av medicin, dokumentation och resor med bil ingår.

Kvalifikationer

Behandlingsassistent/behandlingspedagog, undersköterska, mentalskötare, socionom eller annan kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av missbruksvård, psykiatri och arbete på låst avdelning är meriterande, såväl som god förmåga och vana att hantera konflikter. Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet där egenskaper som gott bemötande, empatiskt förmåga, samarbetsförmåga och flexibilitet värderas högt. Det ingår bilkörning i arbetet, vilket kräver att du har körkort B. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift samt datorvana är nödvändigt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde sker löpande enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-16 Referensnummer: A858905 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malin Almqvist
Avdelningsföreståndare, slutna avd
010 - 453 55 31
Louise Hägglund
SEKO
010 - 453 55 51

Albin Öhman
Tf avdelningsföreståndare, öppna avd
010 - 453 55 06
Merja Aahtila
SACO
010 - 453 24 09

Cecilia Norman
ST-OFR
010 - 453 55 30Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här