Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SIS Ungdomshem Johannisberg söker Behandlingsassistenter som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Avdelningarna i Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi behandlingsassistenter för tillsvidareanställning på SiS ungdomshem Johannisberg som är placerad i Kalix. Verksamheten tar på socialtjänstens uppdrag emot pojkar i åldrarna 16-21 år som är i akut behov av vård, samt verkställer sluten ungdomsvård. I arbetet som behandlingsassistent ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Det ingår i tjänsten att fungera som kontaktperson åt en eller flera ungdomar. Övriga uppgifter är bland annat dokumentation, externa kontakter och praktisk färdighetsträning på avdelningen tillsammans med ungdomarna.

Kvalifikationer

Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasial utbildning och två års eftergymnasial utbildning inom adekvat område. Ex Yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete. Meriterande är utbildning inom MI (Motiverande samtal) och/eller ART (Aggression replacement training) samt högskolepoäng inom beteendevetenskap. Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbete. Vi ser också att du är en trygg vuxen förebild för våra ungdomar som arbetar utifrån myndighetens riktlinjer. Du har B-körkort, då arbetet kan innefatta resor utanför institutionen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs. Arbetslivserfarenhet från liknande yrken är ett krav. Meriterande med erfarenhet från arbete inom socialtjänst eller psykiatri.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-25 Referensnummer: A886070
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Pääjärvi
Avdelningsföreståndare
010-4532061
Tomas Lundbäck
SEKO
010-4532000 vxl

Mats Morin
Avdelningsföreståndare
010-4532071
Åsa Sternelöv
OFR
010-4532000 vxl

Niclas Boström
Avdelningsföreståndare
010-4532031
Roland Markinhuhta
SACO
010-4532024
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.