Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare som vill göra livsviktig skillnad, tillsvidaretjänst

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och göra skillnad för de som behöver det mest? Då har Statens institutionsstyrelse utmaningen för dig. Vi söker just nu en Avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Ljungbacken med placering på avdelning Valö. I rollen som avdelningsföreståndare har du ett övergripande ansvar för verksamheten på avdelningen. I ditt arbete kommer du att planera, leda och utveckla arbetet på avdelningen så att man följer de riktlinjer och lagar som styr verksamheten. Du har fullt arbetsmiljö-, personal- och ekonomiansvar. I ledarskapet ingår även metodutveckling, dokumentation och uppföljning som viktiga delar. Alla avdelningsföreståndare ingår i ett nätverk med kollegor i samma yrkesroll, och samlas regelbundet för fortbildningsdagar. SiS har ett chefsprogram med olika inriktningar som stärker dig som chef och ledare, och du har stora möjligheter att öka din kompetens. Som avdelningsföreståndare har du kontinuerlig chefberedskap. Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till institutionschefen. Tjänsten är på heltid, kontorstid.

Kvalifikationer

Vi söker en person med genuint intresse för ungdomsvård och ledarskap. Din utbildningsbakgrund har du inom socialt arbete 180 hp eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdigt. Du skall ha dokumenterad ledarskapserfarenhet. Meriterande om du jobbat inom myndigheten med behandling samt har erfarenhet av beredskapstjänstgöring. Du innehar kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med LVU-lagstiftningen samt arbetsmiljöfrågor. Personen vi söker skall ha god förmåga till samverkan både internt med personal, ungdomar och andra kollegor så väl som externt med socialtjänst eller andra myndigheter. Du bör ha en hög integritet, vara strukturerad, effektiv, tydlig och stresstålig. Du är lyhörd och har en god förmåga till att se helheten, arbetsleda samt planera. Du skall ha goda kunskaper i svenska samt körkort B är ett krav. Vidare söker vi en person med väl vitsordad erfarenhet och lämplighet för ledarskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi ser gärna att du har vidareutbildning inom KBT och/eller MI.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-19 Referensnummer: 3146-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Martin Callermo
Institutionschef
010-453 6601
OFR: Stefan Eriksson

072-553 61 31

SACO: Gunnar Albinsson

072-529 15 34

SEKO: Margareta Wendel

010-453 6640


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.