Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Utredare till SiS

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Vi är ungefär 150 anställda, fördelat på sex avdelningar som tillsammans arbetar för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 anställda.

Arbetsbeskrivning

På Forsknings- och utvecklingsenheten vid SIS huvudkontor, pågår ett utvecklingsprojekt som kallas "SiS Ungdomsvård 2020". Projektarbetet utförs i nära samverkan med beställare, projektledare, arbetsgrupper, olika delar av verksamheten och andra aktörer, såväl nationella som internationella. SiS Ungdomsvård 2020 syftar till att utveckla vårdens innehåll för att svara mot ungdomarnas komplexa behov. Ett tillvägagångssätt för differentiering har utvecklats i projektet och prövas på nu på 5 institutioner. Nästa steg i processen är att se på vilka förutsättningar organisation behöver utveckla för att implementera arbetssättet på SiS samtliga akutavdelningar. Dessutom ska arbetet på behandlingsavdelningar utvecklas på så sätt att institutionens resurser ska organiseras runt ungdomens vårdbehov så att behandlingsinslag, skola, hälso- och sjukvård och vistelsen på avdelningen som helhet samverkar mot ungdomens behandlingsmål. Arbetssättet planeras att prövas i pilot under 2020 och ska resultera i att verksamheten på SiS särskilda ungdomshem har en ökad differentiering, en mer kunskapsbaserad vård samt utökade möjligheter till uppföljning och kvalitetssäkring. SiS söker nu en utredare för att delta i detta uppdrag. Till arbetsuppgifterna hör att bidra till att utveckla och prova en modell för hur vården på behandlingsavdelning kan organiseras utifrån forskningsbaserade principerna för institutionsvård. Modellen som tas fram ska utgå från de forskningsbaserade principerna RBM och de forskningsbaserade kärnprinciperna som kännetecknar terapeutisk institutionsvård och beskriva resurser och kompetenser som krävs och hur de ska organiseras. Arbetet innebär att arbeta med presentationer, tidsplaner och att strukturera och bearbeta material samt färdigställa skriftliga rapporter. Arbetet kan även innebära att genomföra behovsanalyser och analysera data för att skapa underlag.

Kvalifikationer

• Du ska ha en högskoleutbildning inom det samhällsvetenskapliga eller beteendevetenskapliga området. Alternativt har du annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant för arbetsområdet. • Du ska ha erfarenhet av att delta i större projekt. • Du ska ha erfarenhet av att arbeta med organisationsutveckling och implementering • Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som i skrift. Uppdraget kräver ett stort mått av självständighet, lyhördhet samt en god förmåga att ta egna initiativ. Du behöver också snabbt kunna sätta dig in i en komplex verksamhet, vilket underlättas av att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer dessutom att läggas vid personlig lämplighet. Resor i tjänsten kommer att förekomma.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tjänsten är en visstidsanställning till och med 2019-12-31 med möjlighet till förlängning

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-26 Referensnummer: A883913
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sara Lövenhag
Tf Enhetschef
010-453 41 58
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Mikael Bergkvist
SEKO
070 - 372 22 18

Taina Niskala
Saco
010-453 40 35


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.