Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent vikariat, som kan skapa förutsättning för ett bättre liv

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund, enhet Ekebylund, deltar du i den dagliga verksamheten på vår öppna avdelning och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö genom att vara en bra och trygg förebild för våra kvinnor. I vårt uppdrag ligger förutom drogfrihet för våra klienter, att motivera kvinnorna till vidare vård. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer men också arbeta med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Samt tillsammans med de multidisciplinära team som finns kring våra klienter, dokumentera och bidra till utredningsarbetet. Arbetsuppgifterna varierar och du kan antingen vara på avdelningen med våra klienter, åka på resa eller vara klienterna behjälplig med praktiska göromål. På avdelningen arbetar vi med kontaktmannaskap vilket ingår i arbetsuppgifterna och våra klienter erbjuds enskilda samtal, gruppverksamhet, utredningar samt viss fysisk aktivitet mm. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, därför behöver du vara lyhörd, ha uppnått en relativt hög personlig mognad och ha ett stort intresse av att arbeta med kvinnor som har en missbruksproblematik. Du är en stabil, varm och empatisk person och har en grundmurad positiv människosyn. Det är av vikt att ha en helhetssyn och ett gott omdöme. Du behöver även ha en god samarbetsförmåga och vara flexibel i ditt förhållningssätt. Du bör ha behandlingsassistent- eller socialpedagogutbildning, även andra av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning som exempelvis utbildning inom beteendevetenskap. Erfarenhet inom missbruk/psykiatri samt av målgruppen är meriterande. Körkort sedan minst två år krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-13 Referensnummer: 2.9.1-2522-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Gisslén
Avdelningsföreståndare
010-453 25 51
Merja Aahtila
Saco
010-453 24 09

Anette Skarstedt
Personalhandläggare
010-4532505
Johanna Öhman
OFR
010-453 25 50

Rolf Lindqvist
Seko
010-453 57 97Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.