Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Specialpedagog/Högstadielärare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ryds brunn tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog är din uppgift att samverka kring och stödja pedagogernas arbete med planering, genomförande och utvärdering av extra anpassningar och planera, genomföra och utvärdera specialpedagogiska insatser. Du ansvarar tillsammans med skolledningen för dokumentation och utredningar vid mottagning av nya elever. Du förväntas ta aktiv del i skolans utvecklingsarbete och planera och genomföra utvecklingsinsatser för att alla elever ska få så goda förutsättningar som möjligt för utveckling och lärande. Du kommer också att ingå i skolans elevhälsoteam. I tjänsten ingår viss specialpedagogisk undervisning och handledning av elever. Därtill kommer nödvändig dokumentation, samarbete med personal på Ryds brunn och andra institutioner och externa intressenter samt utvecklingsarbete. Eleverna är mellan 12 och 16 år men undervisningen tar sin utgångspunkt i var eleverna befinner sig kunskapsmässigt. Undervisningen sker i små grupper och individanpassas i så stor utsträckning som möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig Specialpedagog, med dokumenterad flerårig erfarenhet från högstadieskola. Du ar intresserad av att arbeta med de elever som har det allra svårast i samhället och som är i behov av stöd från trygga och mogna vuxna med stort hjärta och god förmåga att uppmuntra och sätta tydliga gränser. Många elever har funktionshinder av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur varför erfarenhet av detta är önskvärt. Du skall vara mycket flexibel, ha lätt för att arbeta med andra yrkesgrupper som psykolog, behandlingsassistenter och socialtjänst samt ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Din förmåga att skapa goda relationer är mycket viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete hos oss. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av skolutveckling, samt erfarenhet av samarbete med pedagogiska myndigheter som skolverket, SPSM, skolinspektionen m.fl.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. Intervjuer och tillsättning sker löpande. Provanställning tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-25 Referensnummer: Dnr 3150-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Torsten Wetterquist
Rektor
010-4536906
Jessica Wickström
Beh.ass. SEKO
010-4536918

Jan-Erik Berglind
OFR
010-4534155

Åke Gummesson
Beh.ass SACO
010-4536918


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.