Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Leg. Psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog på Råby har man flera olika uppdrag och arbetsuppgifterna kan variera över tid beroende på psykologgruppens sammansättning och kompetens. Psykologerna ansvarar för att tillsammans med ett utredningsteam göra utredningar av ungdomar som är placerade enligt LVU (lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga) och LSU (lag om verkställighet av sluten ungdomsvård). Psykologen är samordnare och utredningsansvarig, vilket innebär att man har ansvar för att hela utredningen följer de riktlinjer som finns för SiS utredningar. För ungdomar som är dömda till sluten ungdomsvård erbjuds också psykologsamtal som en del i behandlingen. Vi genomför risk- och behovsbedömning för att bedöma risken för fortsatt antisocialt beteende/kriminalitet på alla avdelningar. Dessutom genomförs suicidriskbedömningar och stödsamtal på våra akutavdelningar. Handledning och utbildning av personal samt samtals/stödgrupper för ungdomar kan också vara en del av arbetet.

Kvalifikationer

Leg psykolog Utbildning i riskbedömningar är meriterande B körkort krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid vi tillämpar 6 månaders provanställning. tillträde 2019-09-02 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-25 Referensnummer: A893467
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lina Lindkvist
HSL-chef, Metod- och behandlingsansvarig
010-453 74 18
Cecilia Hyberg
OFR
010 - 453 74 94

Gunnar Albinsson
SACO-S


Martin Rapp
Seko
010-453 27 98


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.