Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka söker nu 1 st. behandlingsassistent till avdelning Saga, vår låsbara behandlingsavdelning. Som behandlingsassistent är du delaktig i behandlingsarbetet och tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild med ansvar för att skapa en stabil och trygg miljö för de placerade ungdomarna. Du arbetar både i team och självständigt med klienternas behandlingsinsatser och håller i gruppaktiviteter. I arbetet ingår dokumentation. I arbetet ingår arbetsuppgifter som kräver biltransport varför det är önskvärt att du har körkort.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 2 års eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller motsvarande. Alternativt att du är under utbildning. Du behöver ha en vana av att dokumentera och ha en god förmåga att uttrycka dig i svenska i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg i dig själv och du har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt samtidigt som det är viktigt att den planering som upprättats hålls. Tidigare erfarenhet av arbete gentemot målgruppen är meriterande, särskilt meriterande är arbete med ungdomar med psykosociala svårigheter. Utbildning i MI (motiverande samtal) är även meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Omfattning: 33%. Varannan helg. Tillträde enligt överenskommelse Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-31 Referensnummer: 2.9.1-2459-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johanna Olsson
Avdelningsföreståndare
0104532431
Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40

Ingalill Hedqvist
Avdelningsföreståndare
0104532441
Elisabeth Nordin
SEKO


Merja Aahtila
SACO
010-4532409Övrigt

Övrigt: Vi kommer löpande att kalla aktuella kandidater till intervju. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Ansökningar via mail kan inte administreras varför du behöver göra din ansökan via Visma Recruit.