Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare SiS ungdomshem Fagared

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Fagared har plats för 59 pojkar i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en biträdande avdelningsföreståndare med behandlingssekreteraruppgifter till avdelning Östergården som är belägen geografiskt i Öxnevalla i Marks kommun. Avdelning Östergården är en låsbar akutavdelning med 8 platser för pojkar placerade enligt LVU. Som biträdande avdelningsföreståndare är Du ansvarig för att arbetsleda avdelningen vid avdelningsföreståndarens frånvaro, fatta nödvändiga beslut och handleda behandlingspersonal i deras arbete. Du är ansvarig för att samordna behandlingsarbetet utifrån Socialtjänstens uppdrag till avdelningen och SiS riktlinjer. Du samarbetar med behandlingsassistenter, pedagoger, psykologer samt hälso- och sjukvårdspersonal. Du ansvarar också för att upprätthålla kontakt samt löpande leda behandlings- eller samverkansmöten med socialtjänst och andra viktiga aktörer. Du ska i samarbete med avdelningsföreståndare verka för att utveckla arbetet på avdelningen samt delta i avdelningsgemensamma möten och arbetsuppgifter. Som biträdande avdelningsföreståndare ingår Du i institutionens beredskapsgrupp kvällar och helger.

Kvalifikationer

Du skall ha en Akademisk examen om minst 210 högskolepoäng inom samhälls- och eller beteendevetenskap, t.ex. socionomexamen eller högskoleexamen 180 högskolepoäng inom beteendevetenskap. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av institutionsarbete, gärna utredningsarbete eller behandlingsarbete, samt erfarenhet av arbete med målgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-16 Referensnummer: 2.9.1-2578-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Camilla Appel
Avdelningsföreståndare
010-4536321
Catharina Wikehult
Saco
010-4536404

Viola Jigmyr
Personalassistent
010-4536304
Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429Övrigt

Övrigt: Myndigheten tillämpar 6 månaders provanställning. Vandelsprövning görs i samband med alla nyanställningar inom myndigheten. Endast ansökningar via offentliga jobb. Kontakt från rekryteringsföretag undanbedes vänligt men bestämt. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
http://www.stat-inst.se