Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Hässleholm söker tre nya lärare som vill göra livsviktig skillnad för utsatta ungdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Hässleholm har avdelningar i Hässleholm och i Perstorp. Vi tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu tre nya lärare inför vår omställning till våren 2020, med utökad skol- och behandlingsverksamhet på SiS ungdomshem Hässleholm, då vi flyttar in i våra nya och moderna lokaler. Som lärare på SiS i Hässleholm har du ett livsviktigt uppdrag, nämligen att skapa motivation och lust att lära för en målgrupp ungdomar som ofta har en negativ inställning till skolan och många misslyckanden bakom sig. Du arbetar relationsskapande och får en chans att göra skillnad för varje individ och möjliggöra plats för förändring. Arbetet är omväxlande, utmanande och utvecklande i din profession som lärare. Du kommer att undervisa i olika grundskoleämnen i mindre elevgrupper utifrån varje elevs behov och förutsättningar. Din tjänst anpassas så att den i första hand, och så långt det är möjligt, är inom din lärarbehörighet. Vidare kan pedagogiska utredningar också ingå i arbetsuppgifterna. Din uppgift som pedagog kan därmed innefatta att kartlägga och utreda ungdomarnas kunskapsnivå, tidigare anpassning i skolan och förekomsten av specifika inlärningssvårigheter och NPF-problematik. Du som lärare kommer att sköta externa kontakter med avlämnande och mottagande skolor samt socialtjänst. Du arbetar i engagerade team kring ungdomen varpå ett tätt samarbete mellan lärare, psykologer och avdelningspersonal är en viktig del i arbetet. Du kommer att ingå i ämnesgrupp, med syfte att skapa samarbete och möjliggöra erfarenhetsutbyte mellan lärare på myndighetens 23 ungdomshem. Du kommer även att delta i olika myndighetsgemensamma skolkonferenser och utbildningsinsatser. SiS erbjuder dessutom en rad olika internutbildningar för att skapa goda förutsättningar i din personliga utveckling. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. Anställningsformen är semesteranställning. Vi tillämpar provanställnng 6 månader.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja samt har naturlig fallenhet att skapa framgång i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du har en positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är som lärare trygg i din yrkesroll, flexibel och ansvarstagande. Du förhåller dig positiv och lösningsfokuserad även i tuffa situationer. Du har god förmåga att skapa relationer och har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter och förändra din planering utifrån de förutsättningar som råder. Du drar lärdom av erfarenheter och är öppen för att ge och ta emot utvecklande feedback. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenheter av undervisning i särskilda undervisningsgrupper samt kunskaper om neuropsykiatrisk problematik är meriterande. Vi söker dig med lärarlegitimation. Eftersom vår verksamhet utökas våren 2020, samt utökas ytterligare 2021, har vi behov av flera olika ämnesbehörigheter. Vi ser därmed sökande med behörigheter inom både teoretiska och praktiskestetiska ämnen. En bred utbildning och intresse av att undervisa i flertalet grundskoleämnen ses som en stor tillgång i skolverksamheten. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. Intervjuer kan ske löpande. Läs mer om att jobba som lärare på SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/arbeta-som-larare/ Läs mer om förmåner att vara anställd inom SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-01 Referensnummer: 2.9.1-2716-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Andreas Gehander
Rektor
010-453 38 04
Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 38 22

Sverker Göransson
institutionschef
010-453 38 01
Magnus Nilsson
OFR
010-4533840

Stefan Hasselfors
seko
010-453 64 29Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.