Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Ungdomshem Johannisberg enhet Sävast söker behandlingsassistenter

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Avdelningarna i Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu behandlingsassistenter till vår enhet i Sävast där vi har en flick- och en pojkavdelning med akut och utredningsverksamhet. Arbetsuppgifterna består bl.a. av att stödja och motivera med vardagliga göromål och fritidsaktiviteter. Det innebär också att planera, motivera och genomföra behandlingsinterventioner utifrån det uppdrag som socialtjänsten sammanställt gällande ungdomen. Du kommer att arbeta enligt schema som innebär helgtjänstgöring helger samt kvällstjänstgöring. Vi förutsätter att Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift,

Kvalifikationer

Socionom, socialpedagog, eller lägst två årig utbildning från yrkeshögskola, folkhögskola med inriktning mot behandlingsarbete eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Då behandlingsarbetet dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Körkort B är ett krav. Som person är du intresserad av att driva och utveckla vård för ungdomar, ha tålamod i en ibland långsam process, och ha styrka att härbärgera en hel del svåra livsöden. Du ska ha god samarbets- och initiativförmåga. Du bör drivas att vilja motivera ungdomar till förändring. Du ska ha god förmåga att hålla struktur och planering, samt kunna utöva kontroll och gränssättning med respekt och omtanke för den unges situation. Stor vikt kommer att fästas vid personlig mognad och lämplighet. Du bör vara minst 25 år och inneha körkort B eftersom en del resor sker i tjänsten. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast enligt överenskommelse. Rekrytering kommer att ske löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-01 Referensnummer: A758806 - Kopia (2) - Kopia - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 7 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Tomas Fjellvind
Institutionschef
010-4532001
Mikael Vuopio
OFR
010-4534830

Annika Stävenborg
Avdelningsföreståndare
010-4534841
Thomas Lundbäck
SEKO
010-4532000

Hans Westberg
Avdelningsföreståndare
0104534831
Roland Markinhuhta
SACO
010-4532000
Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.