Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Bitr. avdelningsföreståndare/behandlingssekreterare till Hässleholm

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Hässleholm har avdelningar i Hässleholm och i Perstorp. Vi tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med om något unikt? Förstod väl det. SiS bygger just nu Sveriges modernaste ungdomshem i Hässleholm. Som behandlingssekreterare/ biträdande avdelningsföreståndare vid SiS ungdomshem Hässleholm ersätter du avdelningsföreståndaren vid dennes frånvaro. Som biträdande avdelningsföreståndare/ behandlingssekreterare är du en aktiv del av det dynamiska behandlingsarbetet, och du arbetar tvärprofessionellt. Du har ansvar för att klienterna/ungdomarna får rätt behandling i enlighet med upprättad behandlingsplan, följer upp behandlingsmålen och reviderar behandlingsplanen. Du samverkar med socialtjänst samt handleder behandlingsassistenterna i deras arbete och ser till att dokumentation görs enligt gällande riktlinjer. Utöver detta arbetar du med metodutveckling samt har ansvar för schemaläggning och personalförsörjning.

Kvalifikationer

Relevant akademisk utbildning såsom socionom eller beteendevetare om minst 180 HP. Ledaregenskaper samt god förmåga till att planera och organisera ditt arbete. Mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt i svenska. För denna roll är det viktigt att du är trygg i dig själv samt har en god förmåga att kunna strukturera och planera utifrån de riktlinjer som finns uppsatta inom organisationen. Du trivs i samarbetet med övriga professioner och har de ledaregenskaper som krävs för din biträdande avdelningsföreståndarroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B körkort är ett krav. Vad erbjuder SiS dig? Statens institutionsstyrelse erbjuder dig en trygg anställning med bra förmåner, bland annat upp till 35 semesterdagar, och goda utvecklings- och fortbildningsmöjligheter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-08 Referensnummer: 2.9.1-2985-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Josef Heijbel
Rekryteringskonsult

Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 38 22

Magnus Nilsson
OFR
010-4533840

Stefan Hasselfors
seko
010-453 64 29


Övrigt

Övrigt: Senaste ansökningsdag: 2019-08-08 - tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, se därför till att ansöka så snart som möjligt! SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.