Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent som kan hitta vändpunkten för unga utsatta

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som brinner för att arbeta med ungdomar med särskilda behov. Hos oss kan du göra skillnad! Vår avdelning Trollebo vänder sig till särskilt vårdkrävande ungdomar och behandlingsuppdrag. Avdelningen har plats för 4 ungdomar som alla bor i eget boende. Vi arbetar för att våra ungdomar, trots att de vistas hos oss under tvångslagstiftning, uppmuntras till och upplever att de har valmöjligheter och kan påverka sin egen utveckling. SiS ungdomshem Långanäs ligger beläget straxt utanför Eksjö. Tjänsten hos oss innebär behandlingsarbete av ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och mångårig beteendeproblematik, trauman och stort våldskapital. Tillsammans arbetar vi med ungdomarna för att nå en positiv utveckling och ett gott mående. I arbetsuppgifterna ingår att stötta ungdomarna och hjälpa dem att bryta invanda beteenden genom att erbjuda en förutsägbar miljö med rutiner och gränssättning samt att motivera ungdomarna att klara vardagliga aktiviteter och skolgång. I många fall arbetar vi kombinerat med behandling och habilitering. Vi lär ungdomarna att leva med sina funktionsnedsättningar och att hjälper dem hitta rätt verktyg för att klara vardagen. Då ungdomarna befinner sig i någon form av kris krävs att du är intresserad av dem, lyhörd och uppvisar ett gott bemötande och omhändertagande. I din roll hos oss arbetar du nära ungdomarna och tillämpar lågaffektivt bemötande och förtydligande pedagogik. I arbetsuppgifterna ingår även att säkerställa en god kommunikation och trygghet i teamarbetet, då du arbetar nära dina kollegor. Du kommer också ha kontakter med andra professioner inom och utanför Långanäs, såsom psykolog, läkare, sjuksköterskor, lärare, vårdnadshavare och socialtjänst. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du få ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har minst två års eftergymnasial behandlingsutbildning, högskoleutbildning inom beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är också önskvärt att du har utbildning inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, lågaffektivt bemötande och förtydligande pedagogik, men det är inget krav. Vidare måste du ha goda kunskaper i det svenska språket, såväl muntligt som skriftligt samt kunskaper inom journalföring och IT. Det är också önskvärt att du har erfarenhet från arbete med symbolpedagogik. Som person är du trygg och stabil med självinsikt. Du tar ansvar, planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samtidigt som du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du skiljer på det personliga och det professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vidare samarbetar du bra med andra människor genom att lyssna och kommunicera på ett tydligt sätt samt genom att lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Empatiskt förmåga och pedagogisk insikt är också något som faller sig naturligt för dig där du enkelt sätter dig in i någon annans perspektiv och förmedlar ditt budskap anpassat efter vem som är mottagaren. Hos oss måste du också ha en god förmåga och vilja att följa fattade beslut. Då du kommer arbeta nära andra medarbetare och våra ungdomar så kommer vi lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar därför alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning .

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-31 Referensnummer: 2.9.1-2944-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Charlotta Nordmark
Avdelningsföreståndare
010-4533671
Andreas Bardh
Saco
010-4533600

Håkan Karlsson
OFR
010-4533600

Catarina Strandberg
SEKO
010-4533600


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.