Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare, tillsvidareanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en avdelningsföreståndare till vår utredningsavdelning, avdelning Högantorp. Avdelningsföreståndarens uppgifter är att driva, utveckla, organisera och följa upp arbetet på avdelningen. Du ansvarar för ungdomarnas vård och behandling under deras vistelse på avdelningen och ser till att behandlingsplaner upprättas och efterföljs. Du är även ansvarig för att dokumentationen på avdelningen uppfyller myndighetens riktlinjer och krav. Avdelningsföreståndaren är direkt underställd institutionschefen och arbetet som avdelningsföreståndare innebär ett delegerat personal-, arbetsmiljö- och ekonomiskt ansvar. Avdelningsföreståndaren ingår i SiS ungdomshems ledningsgrupp och ska förutom arbetet kring avdelningen verka för institutionens utveckling. Avdelningsföreståndaren ingår i SiS ungdomshem Rebeckas beredskapsgrupp och har chefsberedskap. Allt arbete utgår från våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Ska-krav: • För tjänsten krävs att du har en akademisk grundexamen på minst 180 hp inom samhälls- och beteendevetenskap såsom utbildad socionom eller beteendevetare. • Du har chefserfarenhet inom social omsorg. • Arbetat kräver flera års erfarenhet inom socialt arbete. Som person är du strukturerad, flexibel och ha ett omsorgsfokus. Du behöver ha god förmåga att samarbeta både internt och med externa aktörer. Meriterande är om du är utbildad i utvecklande ledarskap eller likvärdigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. En viktig egenskap är att du har fokus på myndighetens mål, riktlinjer, lagar och värdegrund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2019-07-22 Referensnummer: 2.9.1-2466-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
David Söderman
Institutionschef
010-453-24 01
Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40

Merja Aahtila
SACO
010-4532409

Elisabeth Nordin
SEKOÖvrigt

Övrigt: Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande