Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent, avdelning Trappan, SIS Nereby

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Arbetsrollen som behandlingsassistent på avdelning Trappan innebär att det är utmanade och komplext samtidigt som det är oerhört givande. Arbetet syftar till att ge våra placerade pojkar god omvårdnad, omsorg samt motivera till hållbar förändring över tid. Vård och behandling bedrivs under alla dygnets timmar, året runt, vilket innebär att du alltid arbetar tillsammans med ungdomarna och kollegorna när du är på jobbet. Ungdomens anhöriga och nätverk är en viktig samarbetspartner för att stärka ungdomens stöd och prosociala kontakter med förhoppning om kloka strategier som håller över tid. Behandlingsplaneringen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till avdelningen. Arbetet skall vila på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften för att ge ungdomen verktyg och strategier kring de aktuella områden som det är fokus på under ungdomens placeringstid. I arbetsuppgifterna ingår att löpande dokumentera journalanteckningar, upprätta och revidera behandlingsplaner samt utlåtanden gällande ungdomar, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Tiden med ungdomarna skall ha tydliga mål och syften vilket innebär att man utför strukturerade aktiviteter under arbetspassen tillsammans med ungdomen, både enskilt och i grupp. Arbetet innebär dag, kväll och nattjänstgöring samt helgarbete.

Kvalifikationer

Önskvärd utbildningsbakgrund är socionom, beteendevetare, behandlings/socialpedagog eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, Det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av familj och nätverksarbete med utbildning inom området, programledare inom ART, ÅP eller liknande, erfarenhet av samordning samt erfarenhet av arbete inom SiS eller annan myndighet Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet För att trivas på avdelning Trappan tror vi att du är prestigelös, trygg, har humor och stort hjärta tillsammans med förmågan att se möjliga lösningar i olika sammanhang. Och att du tillsammans med dina kollegor kan ställa om snabbt vid behov och gillar att vara en klok lagspelare utan att släppa din ansvarsroll som en vuxen förebild för våra ungdomar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-21 Referensnummer: 2.9.1-2227-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Joseph Elturk
Biträdande avdelningsföreståndare
010-453 3242
José Andrade De brito
Behandlingsassistent/OFR
010-4533200

Stefan Hasselfors
SEKO
010-453 6429

Magnus Ekström
SACO
010-4533266


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.