Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vaken behandlingsassisten till SiS ungdomshem Björkbacken, natt 75%

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Björkbacken ligger i Bergsjön i Göteborg. Vi tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik och psykisk ohälsa med inslag av kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vår målsättning är att genom ett professionellt bemötande skapa en trygg miljö där förändring och positiv utveckling blir möjlig. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för god omvårdnad samt att stödja social färdighetsträning och upprätta tillsyn, trygghet och rutiner. Du som anställd ansvarar för att ungdomen får en god omvårdnad, att den unge motiveras till ett positivt beteende. Tjänsten är vaken natt där arbetet utgår från att utföra praktiskt arbete på avdelningen som städning och underhåll. Ansvar för tillsyn och säkerhet av ungdomarna. Delta vid morgon- och kvällsrutiner samt enklare dokumentation. Du förväntas kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vi arbetar med fastställda ramar för verksamheten och med ett gott barnperspektiv som ledstjärna samt den unges behov i fokus.

Kvalifikationer

Önskvärt är att du har examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola med inriktning mot social/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Meriterande är annan relevant utbildning som kan kopplas till verksamheten, likaså tidigare erfarenhet från liknande verksamhet. Vi lägger stor vikt vid en personlig lämplighet. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid / deltid Tillträde enligt överenskommelse. Under ansökningstiden kommer intervjuer fortlöpande att ske.

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-08 Referensnummer: 2.9.1-3145-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mats Benjaminsson
Avdelningsföreståndare
010-453 33 21
Gunnar Albinsson
Företrädare SACO
Vx. 010-453 40 00

Rickard Svenningsson
OFR - Lokalt ombud
010-4533320

Peter Odehag
Företrädare SEKO
010-453 3320


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.