Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare i bild

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Råby har 48 platser, på ett år ca 175 elever. Du bedriver undervisning i relativt små elevgrupper utifrån elevernas behov och förutsättningar. Vi har både grundskoleelever och gymnasieelever så det är meriterande att ha erfarenhet av undervisning i båda skolformerna. Arbetet innebär också att jobba utifrån en helhetsbild kring varje ungdom, att samarbeta med vård och behandling.

Kvalifikationer

Lärarexamen och legitimation i ämnet bild för grundskolan/gymnasiet. Du har en god samarbetsförmåga, initiativrikedom, ett flexibelt förhållningssätt och en positiv elevsyn. Du klarar utmaningar, deltar i skolans utveckling och har hög social kompetens. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Meriterande är dokumenterad specialpedagogisk arbete, erfarenhet av arbete med ungdomar i behov av särskilt stöd och/eller institutionsvård. Det är även meriterande att behärska flera språk. Stor vikt kommer fästas vid personlig lämplighet. Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en stimulerande miljö med ett engagerat och trevligt lärarlag. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Vikariat Semestertjänst.

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-30 Referensnummer: A800236 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Linda Silvermyr
Rektor
010-4537480
Gunnar Albinsson
SACO-S


Cecilia Hyberg
OFR
010 - 453 74 94

Stefan Hasselfors
Seko
0730-257219


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi kommer att påbörja intervjuer även under ansökningstiden.