Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vikarierande Biträdande avdelningsföreståndare SiS Rebecka ungdomshem

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en vikarierande biträdande avdelningsföreståndare till vår utredningsavdelning, avdelning Högantorp. Biträdande avdelningsföreståndaren (BAF) är direkt underställd avdelningsföreståndaren (AF) på avdelningen. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen vilket bland annat innebär tillsättning av personal. Du kommer att arbeta nära personalgruppen på avdelningen och leda/coacha dem i arbetet. I funktionen som BAF är du ersättare för AF vid dennes frånvaro. Det innebär ett delegerat personal-, arbetsmiljö-, och ekonomiskt ansvar. Dokumentation är en betydande del av tjänsten. Du ansvarar också för ungdomarnas vård och utredning under deras vistelse på ungdomshemmet. BAF ingår i SiS ungdomhsem Rebeckas ledningsgrupp och har institutionsberedskap. Allt arbete utgår från våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har en akademisk grundexamen på minst 180 hp inom samhälls-, vård- och beteendevetenskap, alternativt att du har en motsvarande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du kan exempelvis vara socionom eller beteendevetare. Du har chefserfarenhet inom social omsorg alternativt arbete i ledande ställning med personalansvar eller motsvarande erfarenhet. Du ska ha erfarenhet av socialt arbete, gärna institutionsvård. Det är meriterande om du har flera års erfarenhet inom socialt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du strukturerad, flexibel och har ett omsorgsfokus. Du är en stabil person som är trygg i din ledarroll. Du behöver ha god förmåga att samarbeta med både interna och externa aktörer. Du måste också ha en god förmåga att fatta korrekta beslut och arbeta effektivt även under tidspress. Du är en skicklig administratör som arbetar strukturerat och noggrant. En annan viktigt egenskap är att du har fokus på myndighetens mål, riktlinjer, lagar och värdegrund.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Omgående eller tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-07-05 Referensnummer: 2.9.1-2467-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ingalill Hedqvist
Avdelningsföreståndare
0104532441
Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40

David Söderman
Institutionschef
010-453-24 01
Merja Aahtila
SACO
010-4532409

Diana Tiger
Biträdande avdelningsföreståndare
0104532452
Elisabeth.Nordin
SEKO
010-453 57 87
Övrigt

Övrigt: Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.