Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent till avdelning Snäckan

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS ungdomshem Nereby är ett särskilt ungdomshem (s.k.§12-hem) tillhörande Statens Institutionsstyrelse (SiS). SiS ungdomshem Nereby är beläget i Harestad utanför Kungälv. Institutionen har, från och med 2018, 32 platser för pojkar i åldern 12-16 år fördelade på en låsbar akut- och utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar varav två är låsbara.

Arbetsbeskrivning

Avdelning Snäckan är en öppen behandlingsavdelning med plats för sex pojkar och är en del av Nerebys vårdkedja. Avdelningen har ett tätt samarbete med institutionens skola. Du kommer att vara kontaktman med ansvar för en eller flera ungdomar. Du skall löpande samverka med ungdomens familj/nätverk och delta i möten med berörda myndigheter. I arbetsuppgifterna ingår, att löpande skriva journalanteckningar, att tillsammans med vår behandlingssekreterare kunna upprätta behandlingsplaner och utlåtanden. Utifrån behandlingsplanen skall du i kontaktmannateamet planera och genomföra behandlingsinsatser genom samtal eller andra aktiviteter med ungdomen. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för den dagliga driften på avdelningen. Grunden för behandlingen är en relationsskapande miljö, där vardagen är förutsägbar och strukturerad, kompletterad med riktad programverksamhet. Vår behandlingsplanering utgår från den enskilde individens behov och motivation. Du måste kunna stå för våra värdeord och bemöta alla med respekt, omtanke och tydlighet - oavsett personens bakgrund.

Kvalifikationer

Du skall ha minst en 2-årig eftergymnasial utbildning inom socialt/pedagogiskt behandlingsarbete vid universitet, högskola, folkhögskola eller liknande. Du kan vara socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller ha en annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och ditt engagemang för uppdraget. Vi söker dig med personlig mognad, hög nivå av självkontroll, självinsikt och ett professionellt förhållningssätt. Du bör vara stabil och stresstålig under pressade situationer. Du ska ha en god förmåga till samarbete i olika team och kunna arbeta mot både kort- och långsiktiga mål. I arbetet med utsatta och ibland utagerande ungdomar läggs stor vikt vid din förmåga att vara tydlig, pedagogisk och lågaffektiv i bemötandet. Samtidigt bör du kunna vara flexibel och lösningsfokuserad i en miljö med snabba förändringar. Det är en fördel om du har ett intresse av fysisk aktivitet/hälsa och/eller föreningslivet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-16 Referensnummer: Diarienummer 2.9.1-2434-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Austli
Avdelningsföreståndare
010-4533221
Stefan Hasselfors
SEKO
010-453 6429

Rose-Mari Engdahl
Biträdande avdelningsföreståndare
010-4533222
José Andrade De brito
Behandlingsassistent/OFR
010-4533200

Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66Övrigt

Övrigt: Körkort B fordras Individuell lönesättning Arbetet innefattar dag-, kväll- och nattjänstgöring (sovande jour) samt helgarbete. Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader tillämpas - om du inte redan är tillsvidareanställd inom myndigheten. Periodplanerad arbetstid. Personal sätter sitt eget schema i samråd med kollegorna och utifrån de riktlinjer som gäller. Man lägger schema för 4 veckor i taget. Intervjuer med sökande kan ske fortlöpande under ansökningstiden. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Läs mer om Nereby och Statens Institutionsstyrelse