Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Jurist till Verksamhetskontoret LVM

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS är indelat i tre verksamhetsområden (VO); ungdomsvård norr, ungdomsvård söder och missbruksvård. Varje verksamhetsområde leds av en verksamhetsdirektör som är direkt underställd generaldirektören. Verksamhetsdirektören är chef för institutionscheferna inom området och för staben vid verksamhetskontoret. Vi söker nu en jurist till vårt verksamhetskontor för missbruksvård i centrala Stockholm. Beskrivning av arbetsplatsen Verksamhetsområdet består av elva LVM-hem med drygt 350 platser. På verksamhetskontoret (VK) arbetar en stab med totalt nio medarbetare där alla har olika specialistkompetenser. Verksamhetskontoret föreslår budget, planerar och genomför förändringar och arbetar med uppföljning av LVM-hemmens verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med övriga medarbetare på VK ska du fungera som ett specialiststöd till verksamhetens medarbetare och chefer. Din övergripande uppgift är att stödja, utreda, följa upp och kompetensutveckla institutionerna i deras arbete inom området rättssäkerhet i den klientrelaterade verksamheten. Du kommer att arbeta självständigt men också tillsammans med övriga medarbetare på verksamhetskontoret inom vissa frågor. Fokus i ditt dagliga arbete kommer att vara att vara rådgivare till verksamheten och stöd till verksamhetsdirektören i juridiska frågor, men beroende på verksamhetens behov och din erfarenhet kan det också blir aktuellt att hålla utbildningar inom området. Arbetet innebär också en del resor då våra institutioner finns belägna över hela landet. Huvudsakliga arbetsuppgifter: • vara stöd till verksamheten i allmänna frågor inom ditt område • hantera och handlägga rapporter och anmälningar enligt lex Sara • hantera och utreda interna och externa klagomål • hantera och handlägga inkomna beslut från exempelvis IVO, JK, JO • fungera som ett stöd till institutionerna i samband med extern tillsyn • kompetensutveckla medarbetare inom LVM-lagstiftning och dokumentation. • utforma och följa upp aktiviteter i områdets verksamhetsplan • besvara interna remisser inom ditt område

Kvalifikationer

Kvalifikationer För arbetet krävs att du har en förmåga att arbeta självständigt och effektivt driva ärenden framåt. Under perioder kan arbetsbelastningen vara hög med många ärenden som måste levereras inom utsatt tid. Detta ställer krav på din förmåga att arbeta effektivt och systematiskt med bibehållen kvalité. Arbetet innebär många olika kontakter både internt och externt, vilket ställer krav på din förmåga att kommunicera och samarbeta med andra.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-18 Referensnummer: 2.9.1-2872-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Birgitta Dahlberg
Enhetschef
010-453 43 11
Rolf Lindqvist
Seko
073-077 55 23

Caroline Frolin
HR-partner
010-453 43 08
Jan-Erik Berglind
OFR
070-395 05 11

Merja Aahtila
Facklig förtroendeman Saco
010-4532409Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.