Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS på Ekerö söker behandlingsassistent för tim- vikariat.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Rebecka har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. En annan viktig uppgift är att samarbeta med verksamhetens skola. Dokumentation är en del av det dagliga arbetet. Samt löpande samverkan och kommunikation internt och externt. I arbetet ingår arbetsuppgifter som kräver biltransport varför det är önskvärt att du har körkort. Då vi är en dygnet runt verksamhet kommer arbetstiderna variera och du bör kunna arbeta dag, kväll, helg samt eventuellt natt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning inom socialt arbete alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna studerande inom det sociala, pedagogiska eller psykologiska området eller motsvarande. För arbetet krävs att du är en mogen och stabil person med tålamod. Du har förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och har förmåga att sätta gränser. Det krävs att du har en mycket god samarbetsförmåga samt god förmåga att hantera konflikter. Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och i skrift då kommunikation samt dokumentation är en stor del i det dagliga arbetet. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet där du skall följa SiS värdeord respekt, omtanke och tydlighet. Meriterande är om du har erfarenhet av målgruppens problematik och/eller institutionserfarenhet. B-körkort är krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Urval kommer att ske löpande under pågående rekrytering.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-31 Referensnummer: 2.9.1-2590-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ingalill Hedqvist
Avdelningsföreståndare
0104532441
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Moa Lundvall
biträdande föreståndare
010-53 24 42
Elisabeth Nordin
SEKO


Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40Övrigt

Övrigt: Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi kan inte administrera ansökningar som inte ansöks via systemet.