Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent natt till SiS ungdomshem Långanäs, avdelning Brostugan

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som behandlingsassistent utgår ifrån den tjänst socialtjänsten har önskat, akut, utredning eller behandling. Vi söker nu dig som vill arbeta med att möta och motivera ungdomar placerade enligt LVU (tvångsvård) och tillsammans med dem jobba för en positiv utveckling, ett gott mående och känsla av meningsfullhet. Avdelningen Brostugan är en öppen behandlingsavdelning för flickor. Avdelningen har plats för 6 flickor i åldrarna 16-21 år och behandlingsarbetet sker i nyrenoverade och trevliga lokaler. Vi arbetar för att våra ungdomar, trots att de vistas hos oss under tvångslagstiftning, uppmuntras till och upplever att de har valmöjligheter och kan påverka sin egen utveckling. Uppdraget innebär att möta ungdomars mående och behov nattetid och du kommer arbeta med att bygga trygga relationer och motivera ungdomar till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Förutom det direkta behandlingsarbetet så kommer du arbeta med viss dokumentation, visitation och lokalvård av allmänna ytor samt förberedelse av sysslor för dagpersonal. Medicindelegering kan också komma att ingå. På institutionen finns en vaken natt per låsbar avdelning samt en yttre natt som nyttjas på hela området efter behov. I tjänsten ingår att samverka med den yttre nattpersonalen och även med andra avdelningar vid behov. Tjänstgöringsgraden är 66,67%. I samband med att du påbörjar din anställning kommer genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha minst två års eftergymnasial behandlingsutbildning, beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Har du dessutom en utbildning inom motiverande samtal, psykologi, psykiatri eller kriminologi så ses det som fördelaktigt. Vidare måste du ha goda grundläggande IT-kunskaper och behärska det svenska språket väl i både tal och skrift. Körkort är ett krav. För att lyckas i rollen hos oss ser vi gärna att du som söker är lugn, trygg och stabil med god självinsikt. Du samarbetar bra med andra människor genom att lyssna och tydligt framföra ditt budskap, samt genom att lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har en förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Vidare förhåller du dig på ett sätt som är anpassat till situationen och har ett intresse och förmåga att hjälpa andra. Vi hoppas att du är en person som är intresserad av att bidra i utvecklingen av avdelningsarbetet och att du kommer med nya idéer och angreppssätt, tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår goda resultat. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga lämpligheten i matchning mot det team som vi rekryterar till.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provtjänstgöring.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-25 Referensnummer: 2.9.1-3000-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredric Fröjdh
Avdelningsföreståndare
010-4533661
Andreas Bardh
Saco
010-4533600

Catarina Strandberg
SEKO
010-4533600

Håkan Karlsson
OFR
010-4533600


Övrigt

Övrigt: