Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Utredningssekreterare sökes till SiS ungdomshem Rebecka

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. SiS ungdomshem Rebecka är beläget strax utanför Ekerö i Stockholm. Målgruppen är flickor mellan 16-21 år. Flickorna är omhändertagna enligt 3§ eller 6§§ LVU. Institutionen har 26 platser fördelade på fyra avdelningar, en låsbar akut- och utredningsavdelning, en låsbar behandlingsavdelning med inriktning missbruk, en låsbar akut- och utredningsavdelning för särskilt resurskrävande flickor och en öppen motivationsavdelning. Vi söker nu en utredningssekreterare för vår utredningsverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som utredningssekreterare är du en del i institutionens utredningsteam och ansvarar tillsammans med teamet att utföra utredningar enligt SIS riktlinjer för utredningsverksamhet. Som utredningssekreterare har du en sammankallande roll kring utredningsteamet och planerar upp utredningsarbetet utifrån SiS riktlinjer. Utredningsteamet består av två psykologer, en lärare och en psykiater och arbetet bedrivs utifrån uppdrag från socialtjänsten. En SiS utredning innehåller psykologutlåtande, barn- och ungdomspsykiatriskt utlåtande, familje- och nätverksutlåtande, pedagogiskt utlåtande, riskbedömning samt beteendeobservationer i institutionsmiljö. Som utredningssekreterare ansvarar du för att skriva familje- och nätverksutlåtandet samt beteendeobservationer i institutionsmiljö. Utredningssekreteraren ansvarar också för det skriftliga huvudutlåtandet där delutlåtanden som ingår i utredningen sammanställs. Du kommer att vara den person som har kontakt och bokar in möten med socialtjänst, avdelningspersonal, ungdom och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker en socionom eller beteendevetare (210 högskolepoäng). Du får gärna ha kompetens inom områdena utvecklingspsykologi/funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa, behandlingsteori och metoder eller kompletterats med grundläggande psykoterapiutbildning. Meriterande är utbildning inom metoderna motiverande samtal (MI), kognitiv beteendeterapi (KBT), Commitment Therapy (ACT), KOMET föräldrastödsprogram.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-07-31 Referensnummer: 2.9.1-2468-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
David Söderman
Institutionschef
010-453-24 01
Elisabeth Nordin
SEKO


Ingalill Hedqvist
Avdelningsföreståndare
0104532441
Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40

Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09Övrigt

Övrigt: Rekryteringen kommer ske löpande under ansökningstiden. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.