Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent som vill göra livsviktig skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka söker nu 1 st. behandlingsassistent till avdelning Högantorp, vår låsbara utredningsavdelning. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa en tydlig struktur på avdelningen, gällande exempelvis rutiner och säkerhet. Dokumentation är en betydande del av det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst en 2 årig eftergymnasial utbildning inom socialt arbete såsom socionom, socialpedagog, beteendevetare, behandlingsassistent eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med ungdomar i en utsatt livssituation eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Som person är det viktigt att du har lätt att etablera kontakt med människor och att du ser samverkan internt och externt som en naturlig och stimulerande del av ditt arbete. För arbetet krävs att du är en mogen och stabil person med tålamod. Du har förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och har mod att sätta gränser och vara konsekvent. Du har en god förmåga att hålla struktur i en omväxlande och föränderlig miljö. Du behöver ha en förmåga att snabbt kunna analysera situationer och fatta beslut. Det är viktigt att du är lösningsorienterad och har en positiv inställning. Det krävs att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du bör även uttrycka dig väl i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Meriterande om du har erfarenhet av målgruppens problematik och/eller erfarenhet av arbete på institution. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att samarbeta. B-körkort är önskvärt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Omfattning: 75% Tillträde enligt överenskommelse Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-31 Referensnummer: 2.9.1-2455-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ingalill Hedqvist
Avdelningsföreståndare
0104532441
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Diana Tiger
Biträdande avdelningsföreståndare
0104532452
Elisabeth Nordin
SEKO


Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40Övrigt

Övrigt: Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi kan inte administrera ansökningar som inte ansöks via systemet.