Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Eknäs söker en idrottslärare.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, bedriver individanpassad tvångsvård och verkställer sluten ungdomsvård. I samverkan med socialtjänsten ger vi ungdomar och klienter med allvarliga och omfattande psykosociala problem bättre förutsättningar för ett socialt fungerande liv utan missbruk och kriminalitet. Vi utför kunskapsbaserad vård och behandling med god etik och av hög kvalitet. Vårt arbete präglas av hög tillgänglighet och rättsäkerhet. SiS ungdomshem Eknäs ligger i Vallby. Naturskönt strax intill Mälaren, drygt en mil söder om Enköping. Vi är nästan 80 anställda och tar emot maximalt 26 pojkar, fördelat på fyra avdelningar, i ålder 16-21 år med svåra psykosociala problem samt pågående kriminalitet och missbruk. Skolverksamheten inom SiS bedrivs i enlighet med skollagen och skolverkets riktlinjer.

Arbetsbeskrivning

Eknässkolan söker en entusiastisk lärare med behörigheter/legitimation i idrott och hälsa, samt gärna i ytterligare ett ämne. Som lärare arbetar du oftast på högstadienivå med ungdomar i stort behov av särskilt stöd, i huvudsak inom ramen för grundskolans utbildningsnivå. Många av ungdomarna har funktionsnedsättningar av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur, varför erfarenhet av detta är önskvärd. Vi arbetar i små grupper om 2-6 ungdomar per grupp, och ibland med individuell undervisning. Arbetet som pedagog hos oss innebär också att du behöver vara flexibel och kan behöva bidra till undervisning i andra ämnen. Som stöd för arbetet finns övriga pedagogkollegor på Eknässkolan och inom SiS lärarorganisation i övrigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad och behörig lärare med inriktning mot grundskolans årskurser 7-9, gärna med relevant vidareutbildning Förutom formell kompetens är du flexibel, engagerad och beredd att arbeta med de ungdomar som har det allra svårast i samhället, och som behöver stöd av mogna och trygga vuxna med god förmåga att uppmuntra och att kunna sätta tydliga gränser. Givetvis ska du även ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, och utan problem kunna samarbeta med andra yrkesgrupper inom vårt arbetsområde. Utöver detta bedöms viljan av att skapa goda relationer, att ha en bred social kompetens och en för arbetet personlig lämplighet, som betydande tillgångar. Allt arbete inom SiS utgår ifrån våra värdeord. Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-30 Referensnummer: 2428-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Torbjörn Sundh
Rektor
010-453 26 61
Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Conny Almlöf
SEKO
010-453 26 00

Stefan Karlsson
OFR/ST
010-453 26 00


Övrigt

Övrigt: Rekryteringssamtal kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden. Tjänsterna avser schemalagda vardagar med semesteranställning och provanställning kommer att tillämpas. Med anledning av institutionens geografiska läge, bedömer vi det av vikt att sökande har körkort och tillgång till bil. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till marknadsföring, behov av rekryteringskanaler etc. Vi undanber oss därför, ytterligare kontakter med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.