Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Eknäs söker en Biträdande avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Eknäs tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Du biträder avdelningsföreståndaren som ansvarar för en avdelning (6 platser och 15 anställda). Avdelningsföreståndaren är ansvarig för ungdomarnas vård, behandling och utredning , samt han/hon har arbetsmiljö-, ekonomi-, och personalansvar.

Kvalifikationer

Akademisk grundexamen om minst 180 hp inom samhälls- och beteendevetenskap, gärna socionom, eller annan inriktning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Meriterande är erfarenhet från arbete med ungdomar, samt lämplighet för ledarskap och/eller erfarenhet i att leda arbetsprocesser. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse, som också kan vara före den 2019-08-26 Vi tillämpar provanställning och individuell lönesättning

Ansökan

Ansök senast: 2019-07-21 Referensnummer: 2500-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Zdravko Miholic
Institutionschef
010-453 26 01
Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Tommy Karlsson
Biträdande institutionschef
010-453 26 02
Stefan Karlsson
OFR/ST
010-453 26 00

Conny Almlöf
SEKO
010-453 26 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Anställningsintervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och att Du som sökande bedöms behöva körkort, och tillgång till bil, med anledning av institutionens geografiska läge Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här