Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Vemyra befinner sig i en utvecklande fas, där arbetet som behandlingsassistent står i fokus. Institutionen har en ny ledningsgrupp som under hösten kommer att berikas med fler nya tillskott. I rollen som behandlingsassistent deltar du i planeringen och genomförandet av ungdomarnas vistelse. Arbetet ställer höga krav på samarbete, såväl med andra behandlingsassistenter som med övriga professioner. Du kommer som en vuxen förebild att arbeta nära ungdomarna och hjälpa till i vardagen, vilket även innefattar vardagssysslor som städning och tvätt. För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet och styras av etik och värderingar. Vidare måste du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Som vuxen förebild är du stabil, kontrollerad i stressituationer och en person som skapar kontakter lätt. Du behöver ha ett gott omdöme eftersom vården bedrivs med tvång och är komplex. Stor vikt läggs därför vid den personliga lämpligheten. Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Du ska: • minst ha examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (YH/KY) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete • minst ha 3 års erfarenhet från arbete med vård och behandling • ha erfarenhet av arbete med aktuell målgrupp • kunna förmedla dig i tal och skrift • ha datorvana • ha erfarenhet av dokumentationsarbete Det är meriterande om du: • har utbildning i motiverande samtalsteknik (MI) • har utbildning i annat behandlingsprogram som bedöms lämpligt • har arbetat i låsta miljöer

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Anställningsform: tillsvidare med inledande provanställning 6 månader Omfattning: Heltid Tillträde 2019-09-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-18 Referensnummer: A893580
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Simon Staaf
Avdelningsföreståndare
010-453 34 15
Mikael Vuopio
OFR
070-554 41 32

Susanna Östlund
Biträdande institutionschef
010-453 43 22
Elisabeth Nordin
SEKO
072-232 27 39

Lena Skoglund
Avdelningsföreståndare
010-453 34 14
Lena Henriksson
Saco-S
010-453 41 95
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.